Jyllands-Posten

Too Good To Go udvider i amerikansk­e storbyer

Too Good To Go lancerede sin app i tre amerikansk­e byer sidste år, og nu er turen kommet til Philadelph­ia, Washington D.C. samt vestkystby­en San Fransisco.

- MIKKEL HOLMGAARD WINDING mikkel.h.winding@jp.dk

Den danske virksomhed Too Good To Go, som mange danskere blev opmaerksom­me på, da den for fem år siden deltog i tv-programmet Løvens Hule, vil nu udvide sin service, så også borgere i de amerikansk­e storbyer Philadelph­ia,

Washington D.C. og San Fransisco i fremtiden kan købe billigere mad og bekaempe madspild.

Adm. direktør, Mette Lykke, forklarer, at det ikke er alle amerikansk­e byer, der er lige oplagte at gå ind i.

»Da folk skal komme til os for at hente maden, er det bedst, hvis byerne har en centreret bymidte«, siger Mette Lykke.

»Desuden ser vi på, hvor klimabevid­ste indbyggern­e er, og om de tror på, at klimaforan­dringer er menneskesk­abte.«

Taget godt i mod

Too Good To Go gjorde sit indtog i USA i september sidste år, da de slog de virtuelle døre op for indbyggern­e i New York City, Boston og New Jersey City på den amerikansk­e østkyst. Siden da er appen blevet downloadet 360.000 gange i USA.

»Markedet lever op til vores forventnin­ger. Vi var spaendte pga. coronakris­en, og hvor hårdt det ramte derovre, men der er blevet taget rigtig godt imod os,« siger Mette Lykke.

»Der er nogle mindre spillere derovre, men vi er allerede blevet de største.«

Fra motion til madspild

Too Good To Go bekaemper madspild ved at samarbejde med butikker, restaurant­er, cafeer og hoteller om, når dagen er ovre, at få solgt det overskyden­de mad, som ellers ville ende i skraldespa­nden. Sultne folk, som har downloadet appen, kan bestille mad til tilbudspri­ser, når det naermer sig lukketid.

»Som marked svarer madspild til Norge, Danmark og Sveriges BNP tilsammen. Der bliver smidt 1,3 mia. tons mad ud hvert år,« siger Mette Lykke.

Mette Lykke skabte motions-appen Endomondo i 2007, solgte den til Under Armour i 2015, og i 2016 investered­e hun i Too Good To Go sammen med IT-milliardae­ren Preben Damgaard og Birgit Aaby, efter sidstnaevn­te var blevet praesenter­et for virksomhed­en i Løvens Hule.

I 2017 overtog hun stillingen som adm. direktør efter en af dem fem grundlaegg­ere, og i dag står hun i spidsen for omtrent 800 medarbejde­re. Det tal skal i 2021 stige til 1.150, hvis planen.

»Vi regner med at slutte året i 10 byer i USA,«, siger Mette Lykke, og afslører, at de tilmed har flere lande, end de 15, de nu er i, på tegnebraet­tet for i år. Hvilke, vil hun dog ikke ud med endnu.

Too Good To Go-app har i dag over 30 mio. brugere, og virksomhed­en har aftaler med flere end 50.000 forretning­er. De håber, at appen kan nå to mio. brugere og 8.000 partnere i USA, inden året er omme.

Allerede i februar kan appen bruges i Philadelph­ia, naeste måned bliver det Washington D.C.’s tur, og til april kan man bruge Too Good To Go i San Fransisco. alt går efter

Vi regner med at slutte året i 10 byer i USA METTE LYKKE, ADM. DIREKTØR, TOO GOOD TO GO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark