Jyllands-Posten

Uforudsige­lig

-

marked, hvor man normalt belønner stram omkostning­sstyring.

De profession­elle investorer kan naturligvi­s også godt se, at det går godt for Ambu. De fleste af dem mener bare ikke, det går så godt, at det berettiger den nuvaerende prissaetni­ng af aktien. Den giver, påpeger børsmaegle­r Daniel Fabricius fra ABG Sundal Collier, meget høje multipler, så f.eks. aktiekurse­n svarer til ca. 270 gange seneste års overskud. Det norske finanshus har et kursmål på Ambu-aktien på 216.

Og nu, efter at shortposit­ionerne er nedbragt, er der altså faerre til at holde hovedet koldt ved synet af den unaegtelig­t imponerend­e udvikling i Ambu.

Påvirkning uklar

Men hvor meget betyder det her og nu for aktiekurse­n, at shorterne traekker sig tilbage?

»Der er blevet lukket shortposit­ioner i størrelses­ordenen ca. 4 pct. af aktiekapit­alen i Ambu i løbet af januar 2021, hvilket er ganske betragteli­gt måned-for-måned for danske aktier. Sammenhold­t med, at aktien i selvsamme måned er steget ca. 14 pct. og efterfølge­nde er steget yderligere, kan man ikke udelukke, at tilbagekøb­ene af shortposit­ionerne har haft en kurspåvirk­ende effekt. Men spørgsmåle­t er nok naermere, hvor meget det har påvirket kursen og ikke, om det har gjort det i det hele taget. Det kan jo både vaere en megen lille eller større grad,« siger Daniel Fabricius.

»Det er svaert at sige helt praecist, hvor kurspåvirk­ende det er. Kapitalmar­kedet er en kompleks størrelse med utroligt mange variabler, eksempelvi­s også, at desto mere aktien stiger, uanset om det skyldes tilbagekøb af shorts eller andre faktorer, desto mere appetit får hedgefonde til at åbne nye shortposit­ioner. Det vil i så fald vaere en modsatrett­et effekt. Det kraever også bedre indsigt i at kende de niveauer, som positioner­ne er åbnet på,« uddyber Daniel Fabricius.

Der er blevet lukket shortposit­ioner i størrelses­ordenen ca. 4 pct. af aktiekapit­alen i Ambu i løbet af januar 2021, hvilket er ganske betragteli­gt måned-formåned for danske aktier. DANIEL FABRICIUS, BØRSMAEGLE­R, ABG SUNDALL COLLIER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark