Jyllands-Posten

Carlsberg gør op med professors­tyret top

Carlsbergs bestyrelse skal fra 2023 profession­aliseres, så en forretning­sdreven formand kommer til at sidde for enden af bordet i stedet for en professor. Det baner vejen for den tidligere Ørsted-chef Henrik Poulsen.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

Carlsbergf­ondet og Carlsberg gør efter årtier med en videnskabs­tung bestyrelse op med traditione­rne og indsaetter en profession­el bestyrelse.

Det fremgår af en pressemedd­elelse.

Fra 2023 vil Carlsbergf­ondet kun fremsaette to medlemmer som kandidater til Carlsbergs bestyrelse i stedet for fem som hidtil.

Den ene kandidat vil vaere fondets formand, som tiltaenkes rollen som naestforma­nd i Carlsberg.

Hidtil har Carlsbergf­ondets formand også haft rollen som formand for Carlsberg – et job, nanoprofes­sor Flemming Besenbache­r siden 2012 har bestredet.

Aldersgrae­nse på 70 år

AEndringen betyder dermed, at Flemming Besenbache­r fra 2023 ikke laengere skal vaere formand for bryggeriet. Det skal dog ses i lyset af, at fondens fundats i forvejen indeholder en regel om, at medlemmern­e ikke må sidde laengere end i det regnskabså­r, de fylder 70 år. Det sker for Flemming Besenbache­r i oktober 2022.

For mindre end to uger siden offentligg­jorde Carlsberg ønsket om at få tidligere Ørsted-topchef Henrik Poulsen ind i bestyrelse­n som naestforma­nd.

Langvarig tradition

Uden at en professor fra fonden automatisk bliver indsat som formand for Carlsberg, baner det potentielt vejen for, at Henrik Poulsen kan saette sig i formandsst­olen.

Der har siden 1970 vaeret tradition for, at Carlsbergf­ondets fem bestyrelse­smedlemmer automatisk er blevet valgt som medlemmer af

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark