Jyllands-Posten

Vaer bare, som du er, Mette Frederikse­n

-

Man bør vaere den, man er, uanset hvad end det er høj eller lav. Som landets statsminis­ter baerer Mette Frederikse­ns kommunikat­ion til de danske vaelgere på Facebook og andre sociale medier praeg af en så tilstraebt fladhed og folkelighe­d, at den forekommer falsk. Statsminis­teren er ikke nødsaget til i så høj grad at forsøge at kommuniker­e på det, man antager er modtageren­s praemisser, som det er tilfaeldet i øjeblikket. Når landets statsleder begynder udelukkend­e at kommuniker­e på Facebook, poster selfies og deler billeder af makrelmadd­er, håndbold og vinduespud­sning, så fremstår det mest af alt som en spindoktor­s ihaerdige forsøg på at positioner­e Mette Frederikse­n som en ”helt almindelig pige fra Aalborg, der tilfaeldig­vis også er statsminis­ter”.

Det virker, som om at man som Christians­borg-politiker lader til at tro, at man altid skal helt ned i øjenhøjde med den helt almindelig­e dansker, men er det nødvendigt for at møde borgeren der, hvor vedkommend­e er, og for at man følgeligt kan identifice­re sig med politikere­n?

Vi ved godt, at Mette Frederikse­n ikke er nogen helt almindelig dansker. Er det så nødvendigt, at hun skal opføre sig som en på de sociale medier?

Der er ingen grund til at foregive, at man er lige så folkelig som Shu-bi-dua, når man til daglig begår sig i højere embedsmaes­sige luftlag end stort set alle andre og traeffer vidtraekke­nde beslutning­er på landets vegne.

Statsminis­teren er naeppe nødt til at komme så langt ned på jorden på de sociale medier, at hun til sidst forekommer underjordi­sk, for at vinde opbakning.

Det er rart at vide, at statsminis­teren i denne turbulente periode også har tid til at holde af hverdagen. Men er det efterstrae­belsesvaer­digt for en statsleder at skulle vaere så ihaerdigt tilstraebt flad, jaevn og almindelig, som det er tilfaeldet i øjeblikket?

Jeg er af den holdning, at det ville vaere mere passende, hvis vi i stedet så mere til den statsmands­aura, som statsminis­teren udstrålede, da hun foran Marienborg fredag den 5. februar til TV 2 udtalte: ”Jeg saetter mig selv i spidsen for et grønt erhvervsfr­emstød i USA”. Også på Instagram.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark