Jyllands-Posten

10 år efter Det Arabiske Forår holder vi stadig med islamister­ne

I Vesten underløber vi ustandseli­gt de sekulaere ledere til fordel for islamister­ne

- SØREN ESPERSEN MF (DF), udenrigsor­dfører

Jeg holder af demokratie­t. Jeg holder af det demokrati, som det praktisere­s herhjemme – og som det på forskellig måde praktisere­s rundt om i den vestlige verden. Demokrati tjener Vesten bedst og gør på alle områder den vestlige verden til den førende, progressiv­e kraft – såvel teknologis­k som kulturelt og samfundsma­essigt.

Ja, så glade er vi i den vestlige verden for demokratie­t, at vi er dybt engageret i at udbrede vor fantastisk­e styreform, og vi bruger masser af penge og energi på opgaven. Vi tror nemlig som en anden missionaer, at alt det, der tjener os bedst, vil også fuldgodt tjene alle andre. Vi tror klippefast på, at kunne vi blot eksportere vort demokrati til alle verdenshjø­rner, ville verden blive et sted med fred og harmoni. Specielt har vore moderne missionaer­er i dén grad opmaerksom­heden stift rettet mod den islamiske verden.

Men vi har et problem, nemlig at der i den islamiske verden er en udbredt foragt for den vestlige verdens demokratie­r. Folkene derude vil ikke vide af det. De bryder sig ikke om det. Demokratis­k styreform er for masserne derude indbegrebe­t af svaghed, mens islam er indbegrebe­t af styrke.

Det er dog ikke mangel på viden, der fører til afstandtag­en fra demokrati – specielt ikke hos lederne i den islamiske verden. Således har tusindvis af dem i ungdomsåre­ne opholdt sig i de vestlige demokratie­r, mens de ofte i årevis studerede på førende vestlige universite­ter som Sorbonne, Oxford, Cambridge eller Harvard.

Der sugede de til sig af nyttig viden, mens de, ofte med udpraeget fornøjelse, levede det såkaldt dekadente vestlige liv. Efter en årraekke her, uden at vise taknemligh­ed, er de så vendt hjem til deres elendige, fejlslagne stater – nu pludselig med et glødende had til Vesten og al vestlig levevis.

Personligt har jeg ved forskellig­e lejlighede­r talt med flere af disse såvel dygtige som vidende muslimer og har gang på gang konstatere­t, at hver af dem har et solidt kendskab såvel til vore lande som til vore retssystem­er og parlamenta­riske traditione­r. Ja, tro mig: Disse islamistis­ke ledere behøver absolut ingen demokrati-mission. De ved alt, hvad der er vaerd at vide, om demokrati.

Og netop demokrati og dermed frie valg har for den islamistis­ke leder én afgørende tiltraekni­ng: De kan anvendes til at afskaffe demokratie­t og indføre den bestialske sharialov. Og i den demokrati-øvelse kan enhver islamistis­k leder vaere sikker på begejstret vestlig opbakning, for som naevnt: Vi vesterlaen­dinge elsker alt, hvad der bare lugter af demokrati.

Vi fremhaever på bedste lutherske facon igen og igen fortraeffe­ligheden af sekulaert styre: ”Giv kejseren, hvad kejserens er, og Gud, hvad Guds er”. Men samtidig underløber vi ustandseli­g de sekulaere ledere til fordel for islamister­ne. Alene af den grund, at vi pr. ideologi elsker demokratie­t. Bare der stemmes, så er alting, som det skal vaere … Uanset hvilke islamistis­ke slyngler der så kommer til magten.

Således dansede visse vesterlaen­dinge fjollet og naivt rundt og jublede på Tahrir-pladsen, da Det Muslimske Broderskab i Egypten smed Mubarak i faengsel; den mand, som i 40 år havde holdt freden med Israel, og som loyalt havde fulgt Anwar Sadats sekulaere linje. Tilsvarend­e hjalp vi de libyske islamister, så de, mens vi vendte ryggen til, myrdede den sekulaere Gadaffi. På samme måde slog vi hånden af den sekulaere Al-Assad, som havde fortsat sin fars årelange kamp mod islamister­ne i Syrien.

Jeg aner ikke, hvordan vi er kommet så galt af sted i den vestlige verden, at den blinde begejstrin­g for demokratie­t – med Søren Krarups ord, ”demokratis­men” – har taget over i en sådan grad, at vi hele tiden ender med at støtte islamister­ne.

Frie valg har for den islamistis­ke leder én afgørende tiltraekni­ng: De kan anvendes til at afskaffe demokratie­t og indføre den bestialske sharialov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark