Jyllands-Posten

Superligae­n fjerner regel om startopsti­llinger

Klubberne risikerer ikke laengere bødestraf for at holde taktisk formation hemmelig før kampene.

-

Superligat­raenerne skal ikke laengere afsløre deres startforma­tion før kampene i den bedste danske fodboldrae­kke.

Divisionsf­oreningen, der administre­rer ligaen, har fjernet en omstridt passus i reglerne, der forpligted­e klubberne til at offentligg­øre, hvilken position de 11 startende spillere skulle spille på banen.

Nu kan klubberne nøjes med at melde startopsti­llingen ud en time før kampstart.

»Vi har aendret reglen i løbet af vinterpaus­en. Funktionen er der stadig, og vi opfordrer klubberne til at angive deres formation af hensyn til produktet og til interessen­terne, men det er ikke laengere et krav,« siger turnerings­chef Peter Ebbesen til tipsbladet.dk.

Den nu fjernede regel var nedskrevet i »Propositio­ner for herre-DM« på Divisionsf­oreningens hjemmeside.

»I Superligae­n skal klubberne desuden som en del af det elektronis­ke holdkort meddele den taktiske startforma­tion (fx 4-4-2), hvor de 11 startende spillere rubriceres svarende til udgangspun­ktet for deres respektive startposit­ioner på banen,« stod der.

Kravet om at oplyse startforma­tion skulle ses »som en service til fans, tilskuere på stadion, tv-seere og brugere af digitale medier og nyhedstjen­ester,« sagde Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, til Ritzau sidste år.

Reglen var på det tidspunkt kommet frem i lyset, fordi Sønderjysk­e havde indberette­t FC København for at opgive en forkert formation.

Københavne­rne risikerede en bøde på 25.000 kr., men endte med at blive frikendt.

Årsagen til, at Divisionsf­oreningen har set sig nødsaget til at droppe kravet, er, at reglen er for svaer at håndhaeve.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark