Jyllands-Posten

Bagger-Sørensen familie skyder millioner i ny økologisk madkoncern

Hanegal er en af fire virksomhed­er, der fusionerer til fødevareko­ncernen Future Food. Bagger-Sørensen familien vil skyde endnu flere penge ind.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Bagger-Sørensen familien skyder nu en del af sin formue i det, der gerne skulle gå hen og blive en tung spiller inden fødevarer af den økologiske, baeredygti­ge slags.

»Udgangspun­ktet bliver en koncern med en omsaetning på 180 mio. kr. og 85 medarbejde­re. Men meningen er, at det blot er platformen til noget, der kan vokse betydeligt mere,« siger Søren Birn, der er adm. direktør i Bagger-Sørensen Equity.

Familiens formue er skabt på tyggegummi og blev primaert realiseret, da BaggerSøre­nsen i 2017 solgte aktiemajor­iteten af sin store tyggegummi­virksomhed Fertin Pharma til kapitalfon­den EQT. Familiens holdingsel­skab Bagger-Sørensen & Co. har samlede aktiver på 3,6 mia. kr.

En del af pengene skal bruges på at investere i fødevarevi­rksomheder, og konkret skyder familien nu et større tocifret millionbel­øb ind i selskabet Future Food, der kan blive udgangspun­ktet for denne satsning.

Satser på synergier

Future Food bliver skabt ved, at forretning­sfolkene Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen samler deres virksomhed­er Top Food A/S, Grisogko ApS, Leco Convenienc­e Food A/S og Hanegal A/S. De to bliver medejere af Future Food, og det samme gør Hanegal-investoren Cees Kuypers.

»Vi ser det som en staerk platform med interessan­te vaekstmuli­gheder. Om vi når op på 300 eller 400 eller 500 mio. kr. i omsaetning og inden for hvilken årraekke, det får tiden vise,« siger Søren Birn.

Bagger-Sørensen Equity kommer til at eje 30 pct. af Future Food, og de øvrige aktionaere­r kommer til at eje aktieposte­r af cirka samme størrelses­orden.

»De fire virksomhed­er har hver deres styrker inden for fødevarer – ikke mindst inden for økologi og plantebase­ret mad, og vi tror, at vi med sammenlaeg­ningen kan skabe en masse synergi,« siger Søren Birn.

Det bliver Søren Hansen, der bliver adm. direktør for Future Food, som vil lade de fire fødevarese­lskaber og dermed maerkerne bestå, men sammen kan de blive mere slagkrafti­ge over for kunderne inden for charcuteri, convenienc­e-mad og faerdigret­ter.

»Det har vaeret en stor drøm for os at få samlet vores virksomhed­er i en samlet gruppe,« udtaler Søren Hansen.

Meningen er at skabe en samlet organisati­on, som kan gå ud med en samlet produktpor­tefølje til kunderne i detailhand­len, de profession­elle kunder i fødevarebr­anchen og bl.a. de virksomhed­er, der laver måltidskas­ser. Produktmae­ssigt bliver det strategisk­e fokus økologi uden tilsaetnin­gsstoffer, bekvem mad, hjemmelave­t kvalitet og plantebase­rede produkter.

Om vi når op på 300 eller 400 eller 500 mio. kr. i omsaetning og inden for hvilken årraekke, det får tiden vise. SØREN BIRN, ADM. DIREKTØR I BAGGER-SØRENSEN EQUITY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark