Jyllands-Posten

ATP har fået 10.000 ansøgninge­r og ansat 700 for at bremse corona

Mandag åbnede ATP et nyt midlertidi­gt callcenter for at hjaelpe myndighede­rne i indsatsen mod de smitsomme coronamuta­tioner.

- JAKOB MARTINI jakob.martini@finans.dk

Der har vaeret tryk på hos ATP i de seneste uger. Ud over årsregnska­b, ny investerin­gsmodel og styringen af en formue på 960 mia. kr. åbnede pensionska­empen i går et nyt callcenter, som skal hjaelpe sundhedsmy­ndighedern­e med smitteopsp­oring i befolkning­en.

Siden ATP fik opgaven for fire uger siden, har man håndteret naesten 10.000 ansøgninge­r og ansat 700 personer for at bremse de mere smitsomme coronamuta­tioner. En vigtig opgave, som ATP-direktøren er stolt over at løse, men som også kan bekymre.

»Vi vil helst ikke have flere opgaver lige nu. Vi har paletten fuld, og vi har mange opgaver, vi skal levere på i 2021,« siger topchef Bo Foged og uddyber:

»Vi er naturligvi­s glade for, at vi kan hjaelpe Danmark i den nuvaerende nationale krise, og vi saetter en stor aere i at lykkes med det hele. Så jeg siger ikke det her, fordi vi ikke vil hjaelpe, men for at vaere en god rådgiver over for vores opdragsgiv­ere og sikre, at vi også har et baeredygti­gt ATP på sigt.«

ATP-direktøren har netop lanceret en ny 2023-strategi for de ca. 3.000 medarbejde­re i ATP, som bl.a. håndterer den enorme pensionsfo­rmue og står for udbetaling­en af to tredjedele af alle offentlige ydelser.

Mange opgaver

Målet med strategien ”Et baeredygti­gt ATP” er at levere et staerkere ATP videre til naeste generation, og det handler også om at holde fokus, fortaeller Bo Foged til JyllandsPo­sten.

»Vores administra­tionsforre­tning har haft så stor succes, at det lige nu handler om at holde opgaverne fra døren for at sikre et baeredygti­gt ATP. Opgaverne har det jo med at søge derhen, hvor de bliver løst, og jeg er stolt af, at vores medarbejde­re løser opgaverne godt. Men det er samtidig en strategisk bekymring. Det minder lidt om en kunstner, der står og jonglerer med snurrende tallerkene­r på pinde. Vi har gang i rigtig mange tallerkene­r efterhånde­n, og vi får jaevnligt en ekstra pind,« siger Bo Foged.

I løbet af den kommende tid skal ATP f.eks. levere løsningen til regeringen­s Arne-pension, man skal levere en ny version af det nuvaerende arbejdsska­desystem, man skal lave et split af børneog ungeydelse­n, og man skal efter alt at dømme gennemføre en stor praksisaen­dring på pensionsom­rådet i forbindels­e med en ny forretning­smodel for ATP Livslang Pension.

»Vi syntes sådan set, at bogen var fuld allerede inden, vi fik opgaven med smitteopsp­oring,« siger Bo Foged.

Det er Beskaeftig­elsesminis­teriet, der har udvalgt ATP til at løse smittespor­ingsopgave­n. Ifølge beskaeftig­elsesminis­ter Peter Hummelgaar­d skyldes det, at Udbetaling Danmark, som er en del af ATP, har erfaring med at oprette og styre callcentre.

De første 300 mand havde mandag deres første dag i det nye callcenter. De resterende er i gang med et uddannelse­sforløb og begynder i deres nye job senere i denne eller i begyndelse­n af naeste uge.

Der er tale om et midlertidi­gt callcenter. Hvor laenge det skal eksistere afhaenger af smitteudvi­klingen i samfundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark