Jyllands-Posten

FLSmidth strøg til tops, mens C25-indekset satte ny rekord

-

FLSmidth var tirsdag i hopla i et optimistis­k dansk aktiemarke­d.

C25-indekset startede dagen med en stigning på 0,2 pct. til 1.714,08 og svingede marginalt i løbet af dagen, men forblev grønt. Eliteindek­set endte med en marginal stigning på 0,1 pct. til 1.711,93. Dermed satte C25 sin fjerde rekord i år og den anden i traek.

FLSmidths finske konkurrent Metso Quototec kom tirsdag morgen med regnskab for 4. kvartal, og det var en blandet fornøjelse.

Mens hovedtalle­ne skuffede, overrasked­e bl.a. ordreindga­ngen, og det var i høj grad med til at sparke det danske selskab til tops i C25indekse­t, vurderer Ole Kjaer Jensen, afdelingsc­hef i Sydbank.

»Metso skuffede lidt på hovedtalle­ne, men det er forventnin­gerne til fremtiden, der er med til at hive det danske selskab op i markedet i dag,« lyder det.

FLSmidth lukkede tirsdag med en stigning på 4,3 pct. til 233,60 kr.

Også til Chr. Hansen kom der nyt fra en konkurrent tirsdag.

Hollandske DSM overrasked­e bl.a. på omsaetning­en i 4. kvartal.

Chr. Hansen ender med en stigning på 0,1 pct. til 569 kr.

Ny vaegtning af aktier

Vestas sluttede dagen taet på toppen af eliteindek­set uden selskabssp­ecifikt nyt.

Dog vurderer Ole Kjaer Jensen, at det til dels skyldes en ny vaegtning af flere af C25-aktierne i KAX-capindekse­t, der daekker over samtlige børsnotere­de selskaber i Danmark.

»Der er lidt snak om, at Vestas skal vaegtes lidt op i KAX-cap-indekset,« siger han.

Maersk lukkede taet på bunden med et fald på 1,1 pct. til 12.320 kr.

»Der kommer lidt justeringe­r i slutningen af måneden i KAX-capindekse­t, og her står Maersk til at blive vaegtet lidt lavere, så det gør også at Maersk saelges lidt ud,« forklarer Ole Kjaer Jensen.

DSV Panalpina-aktien er en af dem, der bliver vaegtet lidt højere, og selskabets steg med 1,6 pct. til rekordhøje 1.133 kr.

Banker får haevet kursmål

Danske Bank fik haevet sit kursmål af amerikansk­e JPMorgan til 115 kr. mod 95 kr., mens anbefaling­en fortsat lyder på ”neutral”.

Danske Bank steg – helt på linje med de øvrige bankaktier herhjemme – mandag som følge af paent stigende renter over hele Europa.

Den fortsatte i grønt tirsdag, hvor aktien steg med 0,1 pct. til 113,30 kr.

Nordea har også fået opmaerksom­hed af JPMorgan.

Her skruer finanshuse­t gevaldigt op for optimismen. Anbefaling­en er løftet til ”overvaegt” fra ”neutral”, og kursmålet bliver i samme ombaering haevet til 70,31 kr. fra 54,76 kr. – svarende til et løft på 28,4 pct.

Det har investorer­ne kvitteret for ved at sende aktien op med 3,4 pct. til 55,98 kr.

Jyske Bank har derimod fået saenket sin anbefaling hos ABG Sundal Collier til ”hold” fra tidligere ”køb”, viser data fra Bloomberg.

Dog løftes kursmålet en kende til 270 kr. fra 225.

Jyske Bank-aktien stiger med 0,4 pct. til 257,60 kr.

I bunden af C25 lå trekløvere­t Ørsted, Demant og Ambu, der alle uden selskabssp­ecifikt nyt faldt mere end 2 pct.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark