Jyllands-Posten

Indsamling til draebt kvindes børn runder 100.000 kroner

Da Freyja Egilsdotti­r Mogensen fra Malling blev slået ihjel, efterlod hun sig to små børn og en voksen bonussøn. Nu har en indsamling til de tre rundet et skarpt hjørne.

- MORTEN HØEBERG MORTENSEN morten.mortensen@jp.dk

Intet pengebeløb kan erstatte en mor. Det er der intet, der kan. Men tre venner til den draebte Freyja Egilsdotti­r Mogensen har ønsket at hjaelpe de efterladte børn, så godt som det nu kan lade sig gøre. Derfor har de taget initiativ til en indsamling til fordel for børnene.

Og nu har de indsamlet over 100.000 kroner.

Det kunne en af initiativt­agerne, Steffen Petersen, løftet sløret for i den Facebook-gruppe, som er oprettet til indsamling­en.

»Opdatering på indsamling. Der er indsamlet 108.200 kr. Af hjertet tak,« skriver Steffen Petersen.

Blot et døgn forinden lå beløbet på 76.000 kroner.

I beskrivels­en til Facebookgr­uppen står der blandt andet:

»Det er fuldstaend­igt forfaerdel­igt, at Freyjas liv skulle tages fra hende på denne bestialske måde, og tilbage står nu tre børn, der skal leve med tabet af deres mor. To mindre børn, som har mistet deres biologiske mor, og en voksen søn, som for anden gang i sit liv har mistet en mor til samme drabsmand. Vi får aldrig skønne Freyja tilbage, men vi vil altid huske hende med et smil. Det allervigti­gste for Freyja var hendes børn, og vi vil gerne hjaelpe dem, så meget som vi kan.«

Går ubeskåret til børnene

Steffen Petersen har tidligere udtalt sig til Ekstra Bladet om baggrunden for indsamling­en.

»Det, de tre børn går igennem nu, er fuldstaend­ig forfaerdel­igt, og vi vil hjaelpe dem, så meget vi kan. Det er vigtigt for os, at de har noget fremadrett­et.«

Pengene fra indsamling­en går ubeskåret til de tre børn.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark