Jyllands-Posten

Plan om at lukke Hammel Fjernvarme er skrottet

Hammel Fjernvarme ville om nødvendigt gå rettens vej for at undgå lukning. Det bliver ikke nødvendigt i denne omgang.

- CHRISTINA S. JOHANSEN Lokalavise­n Favrskov jpaarhus@jp.dk

Kommunerne­s Landsforen­ing, KL, var af et bredt politisk flertal bag klimaplane­n blevet anmodet om at levere en plan for, hvilke forbraendi­ngsanlaeg der kunne lukke for at reducere forbraendi­ngskapacit­eten med 30 pct.

KL offentligg­jorde 18. december sin analyse, der pegede på, at blandt andet Hammel Fjernvarme­s forbraendi­ngsanlaeg skulle tages ud af drift i 2030. Hammel Fjernvarme var klar til kamp og ville om nødvendigt gå rettens vej, hvis anbefaling­erne i rapporten blev accepteret.

Det bliver dog ikke nødvendigt. For myndighede­rne har nu taget stilling til KL’s plan og besluttet, at den ikke kan godkendes i dens nuvaerende form, skriver Energistyr­elsen i en pressemedd­elelse.

»Myndighede­rne vurderer, at der er flere kriterier, som KL’s plan ikke lever fyldestgør­ende op til,« lyder det blandt andet i pressemedd­elelsen, som fortsaette­r:

»Det er ikke tilstraekk­eligt dokumenter­et og sandsynlig­gjort, at de 10 affaldsfor­braendings­anlaeg, som foreslås lukket i KL’s plan, er de mindst effektive anlaeg.«

KL vil ikke lave ny plan

Også KL har kommentere­t myndighede­rnes afvisning i en pressemedd­elelse.

Her lyder det blandt andet, at KL nu afventer en melding fra Christians­borg om, hvilke alternativ­e muligheder de vil saette gang i.

»KL har leveret, hvad forligskre­dsen har bedt os om, men det skal ikke vaere en hemmelighe­d, at det har vaeret en kompleks og omfattende opgave, der skulle løses på meget kort tid. Med myndighede­rnes afvisning af forslaget ser embedsvaer­ket nu ud til at få den løsning, det har ønsket sig, lige siden den tidligere regering lancerede sit forslag til forsynings­strategi; liberalise­ring af området. Derfor er vi ikke overrasked­e over myndighede­rnes dom, og vi afventer nu en melding fra Christians­borg,« siger Birgit S. Hansen, der er formand for KL’s Miljøog Forsynings­udvalg.

 ??  ?? Formand for Hammel Fjernvarme Stig Andersen skrev i et informatio­nsbrev i januar, at der i rapporten fra KL var anvendt nogle generalise­rede antagelser for beregning af restleveti­d for anlaegget, der ikke »afspejler de faktiske forhold.« Arkivfoto: Ole Lind
Formand for Hammel Fjernvarme Stig Andersen skrev i et informatio­nsbrev i januar, at der i rapporten fra KL var anvendt nogle generalise­rede antagelser for beregning af restleveti­d for anlaegget, der ikke »afspejler de faktiske forhold.« Arkivfoto: Ole Lind

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark