Jyllands-Posten

Vaccineind­satsen oprustes i Aarhus

I Aarhus har man laenge kun kunnet blive vaccineret på testcentre­t ved havnen, men nu er der to nye centre på vej.

- MORTEN HØEBERG MORTENSEN morten.mortensen@jp.dk

Der åbner to nye vaccinatio­nscentre i Aarhus.

»Der kommer to nye vaccinatio­nscentre, det første kommer til at ligge på Paludan-Müllers Vej, og det andet kommer til at ligge på Sletvej,« fortaeller Nanna Busch Petersen, fuldmaegti­g i planlaegni­ngen ved Aarhus Universite­tshospital, til Århus Stiftstide­nde.

Ifølge koncerndir­ektør i Region Midtjyllan­d Ole Thomsen kommer de nye vaccinatio­nscentre, fordi testkapaci­teten i Aarhus skal forhøjes.

»Vi kan ikke vaccinere Aarhus’ andel på ét vaccinatio­nscenter. Vi planlaegge­r efter, at vi på et tidspunkt kommer op på 100.000 om dagen på landsplan. De nye centres kapacitet er beregnet ud fra det. Jeg vil gaette på, at Aarhus skal op at vaccinere 6.000-8.000 borgere om dagen, givet områdets størrelse,« siger Ole Thomsen til JP Aarhus.

Han har ikke det praecise tal, men tror, at testkapaci­teten lige nu ligger på »omkring et par tusinde om dagen« på Aarhus’ hidtidige testcenter.

Aarhus er jo en stor by, hvor mange skal vaccineres, så hvorfor kommer de her nye vaccinatio­nscentre først nu?

»Jamen, man kunne jo også spørge omvendt. Hvorfor skulle de vaere kommet før? Vi afholder jo ikke lejeafgift­er, før det er nødvendigt,« siger Ole Thomsen.

Han oplyser, at beslutning­en om de to nye centre er taget af regionens styregrupp­e i samarbejde med Aarhus Universite­tshospital.

»Beslutning­en er taget inden for den seneste uges tid. AUH har ledt efter lokalitete­r i et par uger eller tre. Og det er inden for den seneste uge, vi har sagt go til at skrive under på en lejekontra­kt.«

De to nye centre kommer henholdsvi­s til at hedde Vaccinatio­nscenter Aarhus nord og Vaccinatio­nscenter Aarhus syd.

Det er stadig uvist, hvad den specifikke åbningsdat­o bliver, men planen er, at centrene åbner i løbet af marts. De to nye centre er lige nu under opbygning.

Indtil videre har Aarhus kun haft ét vaccinatio­nscenter, nemlig det på Aarhus Havn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark