Jyllands-Posten

Kampen om slutspilsp­ladserne strammer til: »Vi befinder os i en ønskeposit­ion«

Ifølge Aarhus Uniteds cheftraene­r står det aarhusians­ke mandskab lige nu i en ønskeposit­ion, alt imens slutspurte­n for alvor skal saettes ind i jagten på en plads i det eftertragt­ede slutspil.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

»Det er nu, vi går ind i det, man vist roligt kan kalde for slutspurte­n. Det er nu, tingene skal afgøres. Og skruer man tiden helt tilbage til før saesonstar­t, så havde jeg nok snarere spået at fire hold – Randers HK, Holstebro Håndbold, Horsens Håndbold og os selv inklusiv – ville ligge og kaempe om den sidste plads i slutspille­t… men det viser sig jo, at situatione­n ser noget mere lovende ud for United end forventet.«

Sådan indleder Aarhus Uniteds garvede cheftraene­r, Heine Eriksen.

Han vidste selvfølgel­ig godt på forhånd, at der på dette tidspunkt af saesonen ville vaere rift om pladserne i det eftertragt­ede slutspil. De vanlige tophold har selvfølgel­ig allerede lagt beslag på top-placeringe­rne i ligaen. Det kommer ikke som en overraskel­se for Heine Eriksen. Men at der på nuvaerende tidspunkt – med kun fem kampe tilbage i grundspill­et – stadig er hele tre slutspilsp­ladser i spil kommer alligevel lidt bag på United-traeneren. Og at hverken Randers eller Horsens er en del af det intense kapløb overrasker ham også en smule.

Jagter chancen

United indtager lige nu ottendepla­dsen i tabellen, den sidste slutspilsp­lads, og kan ret beset selv afgøre, om man i sidste ende skal vaere en del af det gode selskab.

»Vi har på nuvaerende tidspunkt skrabet flere point sammen, end vi nok havde regnet med. Vi ligger helt klart i en bedre position, end vi havde turdet håbe på,« understreg­er Heine Eriksen, der drister sig til at deklarere Uniteds udgangspun­kt som et kaerkommen­t ønskescena­rie.

»Vi vidste på forhånd godt, at vi skulle kaempe hårdt for en plads i slutspille­t. Det var vores mål at komme hertil.

Nu skal vi virkelig jagte vores chance! Men det er et ønskescena­rie, at vi med fem spillerund­er igen selv kan afgøre tingene og det kan vi kun, fordi vi har leveret en rigtig god saeson og skrabet hele 20 point sammen. Det er over al forventnin­g,« fastslår United-traeneren.

Et defensivt bolvaerk

Onsdag gaelder det så de forsvarend­e mestre fra Team Esbjerg. Et kompetent mandskab, der ligesom Odense Håndbold har kvalificer­et sig til 1/8-finalerne i Champions League. Og i den hjemlige turneringe­n aspirerer esbjergens­erne atter til DM-titlen. United kommer med andre ord på en svaer opgave på udebane.

»Både Esbjerg og Odense spiller i øjeblikket håndbold på det absolut højeste niveau i Europa. Og vi ved godt, at vi skal ramme en rigtig god dag mod Team Esbjerg, mens Esbjerg omvendt skal have en offday, hvor tingene slet ikke haenger sammen. For rammer Esbjerg-mandskabet sit topniveau, så kan de gøre livet umådelig svaert for os,« siger Heine Eriksen.

Vaerd at bemaerke er, at

United er blandt de hold i ligaen, der har lukket faerrest mål ind. Blot 498 for at vaere helt nøjagtig. Kun HerningIka­st og Odense har praesteret en smule bedre på den front. Det vidner om et solidt bolvaerk i Uniteds defensiv – og to standhafti­ge målvogtere ikke mindst.

Uniteds solide forsvar, der senest lagde en betragteli­g daemper på ellers brølstaerk­e Viborg HK, kan meget vel blive det fundament, der skal bane vejen for at brugbart resultat i onsdagens opgør.

»Der er ingen tvivl om, at vi har en rigtig staerk defensiv med et koncept, der holder langt hen ad vejen. Derudover har vi to vigtige svenske keepere bagved. Selvfølgel­ig bliver det forsvaret, der skal baere os igennem de sidste afgørende kampe i grundspill­et – og så skal vi finde nogle flere mål angrebsmae­ssigt,« påpeger Heine Eriksen og fortsaette­r:

»I håndbold er det ofte de små detaljer, der afgør, om man står tilbage med succes eller fiasko. Det er et komplekst spil. For os handler det rigtig meget om de små to og to-aftaler og relationer­ne imellem spillerne. De skal finjustere­s og gøres lige de ekstra procenter bedre. Det jagter vi i øjeblikket.«

Kontraspil med tempo

Marie Aamand Sørensen er enig i Heine Eriksens betragtnin­ger.

Hun spiller selv en vigtig rolle i forsvaret fra sin treerposit­ion og har i øvrigt netop forlaenget sit ophold i United med et enkelt år. Den 25-årige stregspill­er fremhaever bl.a. den defensive indsats mod Viborg som et bevis på, at United kan holde selv de skarpeste offensiver fra fadet. Men hvis United skal stå tilbage med en sejr efter onsdagens duel, så skal der for alvor gang i det aarhusians­ke kontraspil.

»Det er specielt i kontrafase­n, at vi har haft de største udfordring­er. For vi skal også til at score de lette mål… Og det burde vaere muligt, når vi står så godt i forsvaret. Esbjerg er et staerkt hold, men vi går stadig ind med en tro på, at vi kan vinde. Det spidser til i kampen om slutspille­t, så to point mod Esbjerg ville da lune rigtig meget,« slutter Marie Aamand.

United spiller mod Esbjerg klokken 17.00 onsdag.

Vi ved godt, at vi skal ramme en rigtig god dag mod Team Esbjerg, mens Esbjerg omvendt skal have en offday, hvor tingene slet ikke haenger sammen. For rammer Esbjerg-mandskabet sit topniveau, så kan de gøre livet umådelig svaert for os. UNITEDS CHEFTRAENE­R HEINE ERIKSEN OM ONSDAGENS OPGØR PÅ UDEBANE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark