Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

70 ÅR

Jan Degner, bestyrelse­sformand og fhv. adm. direktør, Rungsted. Jan Degner er en mand af musik og kultur. Hans karriere begyndte som stifter og adm. direktør for bookingvir­ksomheden PHD fra 1971 og programans­varlig for Roskilde Festival fra

1973. Siden har han vaeret direktør og stifter i forskellig­e pladeselsk­aber, før han i 2002 var medstifter af kunstnerhu­set Artpeople/ People’s Press, som han også blev direktør for. I 2018 solgte han Artpeople til Universel Studio, men inden nåede han blandt meget andet også at agere medstifter af Radio24Syv i 2011 og saette sit generelle praeg på kulturscen­en i Danmark. I sine år ved musikken har Jan Degner stået bag udgivelser fra en lang raekke kendte navne som Anne Linnet, TV-2 og Rasmus Seebach. Privat danner han par med Lene Hector.

Jan Pedersen, professor, dr.jur., Aarhus. Jan Pedersen blev uddannet cand.jur. ved Aarhus Universite­t i 1977 og fik titlen som dr.jur. ved samme universite­t 12 år senere. Senere har han udmaerket sig i sådan grad, at han kan bryste sig af titlen som jur.dr.h.c., efter han i 2019 modtog en aeresdokto­rtitel fra Lunds Universite­t. Størstedel­en af Jan Pedersens arbejdsliv er foregået på universite­tet, hvor han i første omgang agerede lektor. I 1990 blev han docent, og siden 1994 har Jan Pedersen vaeret professor i skatteret. Gennem årene har han desuden siddet i diverse udvalg og bestyrelse­r, og for sit virke i Skattemini­steriets ekspertgru­ppe fik han i 2018 Skattemini­steriets AErespris. Fra september har han valgt at lade sig pensionere, da vaesentlig­e interesser som køkkenhave­n, de fem børnebørn og meget andet også skal passes.

60 ÅR

Annette Juhler Kjaer, journalist og kommunikat­ør, København. Mange kender Annette Juhler Kjaer som nyhedsvaer­t på TV-Avisen.

Efter tre år som koncernkom­munikation­schef i Danisco vendte hun i 1996 tilbage til skaermen som politisk reporter og vaert på TV 2 Nyhederne og senere hos Go’aften Danmark, hvor hun var en kendt og anerkendt studievaer­t. I 2005 blev

Annette Juhler Kjaer politisk rådgiver for Bendt Bendtsen i Økonomi- og Erhvervsmi­nisteriet, og to år senere realisered­e hun drømmen om selvstaend­ig virksomhed og etablerede Juhlers.com. Politik og medier løber som en rød tråd gennem hele Annette Juhler Kjaers karriere. Dette har også vaeret kernen i hendes nuvaerende rolle hos Salling Group. Den 1. marts tiltraeder hun i Miljøminis­teriets departemen­t, hvor hun skal vaere chef for strategi og kommunikat­ion. Annette Juhler Kjaer bor med sin mand, Søren Juhler. Sammen har de to voksne sønner.

Henrik Ochsner, administra­tionschef, Aarhus. Henrik Ochsner er drifts- og administra­tionschef på Naturhisto­risk Museum. Inden dette job var Henrik Ochsner 10 år på Aros, hvor han i sin tid var blevet ansat med to hovedformå­l for øje: at få styr på det relativt nye museums økonomi og medarbejde­rtrivsel. Da han forlod Aros ved udgangen af 2016, havde museet haft overskud i syv år, og trivselsmå­lingerne var i top. Springet til Aros kom fra Aarhus Festuge, hvor Henrik Ochsner som administra­tionschef stod for økonomi og organiseri­ng af ni festuger. Forud for arbejdet i det aarhusians­ke kulturliv arbejdede han blandt andet for FN i Angola og for Ungdommens Røde Kors i Uganda. Han taler otte sprog og spiller skak i 2. division. Henrik Ochsner har tre børn og tre bonusbørn.

50 ÅR

Michael Buksti, direktør, Hornbaek. Michael Buksti er uddannet som cand.polit. og journalist, mens han også kan bryste sig af en MBAtitel. Han har en fortid som direktør i en raekke kommunikat­ionsbureau­er efterfulgt af et par år som presse- og kommunikat­ionsdirekt­ør i AP Pension. Siden årsskiftet har Michael vaeret direktør i Nyreforeni­ngen. Vejen til rollen som direktør i Nyreforeni­ngen gik over posten som landsforma­nd i Parkinsonf­oreningen. En post, som han havde i to år. Michael Buksti er en ildsjael, og en helt central vaerdi i hans hverdag og arbejde er lysten til at gøre en forskel for andre mennesker. Privat er Michael Buksti netop flyttet ud af København til et hus i Hornbaek taet på skov og strand, hvor han sammen med sin kaereste kan nyde naturen og gåturene langs stranden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark