Jyllands-Posten

Julie Galbo: »Det var virkelig en øvelse for mig at trappe ned«

Julie Galbo sov ekstra tungt om natten, efter hun var stoppet i Nordea. Nu er hun ladet op og har fået øje på, hvad tiden kan bruges til.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

For Julie Galbo er onsdag den 8. maj 2019 bittersød at taenke tilbage på. Tidlig morgen sendte Nordea besked til fondsbørse­n om, at hun stoppede som medlem af direktione­n. Hun sad hjemme i sin stue, da det vaeltede ind med opkald og beskeder fra journalist­er og kolleger.

Det var hendes eget valg at stoppe, men hun blev alligevel trist over at sige farvel.

»Det lyder højtravend­e, men det var jo en epoke, der sluttede. Jeg forlod en arbejdspla­ds, hvor jeg havde vaeret rigtig glad for at vaere, og det gjorde det svaert, selvom det var det rigtige,« siger hun.

Julie Galbo havde på det tidspunkt ikke haft en rigtig fridag i årevis, og flere måneder efter hun sagde farvel til Nordea, sov hun tungt og laenge for at kompensere for årene med for lidt søvn, ugentlige flyrejser og en massiv arbejdsbyr­de.

Hun havde blandt andet drevet fusionerne af de fire nordiske Nordea-banker. Men offentligh­eden kender bedst Julie Galbo som Nordeas tidligere risikochef og talsperson, når banken havde betaendte sager, der skulle kommentere­s og håndteres i medierne. Det skete for eksempel ved skandalen om Panama-papirerne og de mistaenkel­ige transaktio­ner i Nordeas Vesterport-filial i København, der stadig efterforsk­es af Bagmandspo­litiet.

»Det var en svaer, men nødvendig del af mit job,« siger hun.

»Ledelsen skal af hensyn til samfundet og alle de medarbejde­re, der hver dag møder bankens kunder, have en holdning til, hvad der er sket, og hvordan man kommer videre. Men jeg har ikke savnet at vaere på tv.«

Har langt større frihed

Julie Galbo er bestyrelse­smedlem i DNB Bank og formand for bestyrelse­rne i softwarevi­rksomheden Trifork og Fundamenta­l Fondsmaegl­erselskab. Stadig har hun langt større frihed og fritid end tidligere.

Før hun kom til Nordea, var Julie Galbo vicedirekt­ør i Finanstils­ynet, og forinden var hun chef for den ekspertgru­ppe, der lavede de statslige kapitalind­skud under finanskris­en. Sidstnaevn­te står for hende som et vendepunkt i karrieren.

»Vi stod med en utrolig vigtig opgave, og det var på mange måder ret fantastisk at vaere med til at opleve samarbejde­t mellem myndighede­r og banker i en krisesitua­tion. Der var ikke de saedvanlig­e fronter, heller ikke på Christians­borg,« siger hun.

Da hun blev jurist i 1998, forestille­de hun sig en fremtid inden for miljøret. Men hun takkede ja til et job som fuldmaegti­g i Finanstils­ynet, og da hun havde vaeret der en måned, var hun solgt.

»Kombinatio­nen af tal og jura var enormt spaendende. Vi drønede landet rundt og kreditvurd­erede alt fra landmaend og fiskere til tandlaeger og industrivi­rksomheder. Og det gav et indblik i bankers rolle i samfundet, som var virkelig fascineren­de,« siger hun.

Julie Galbo bor i Klampenbor­g sammen med sin mand og en hjemmeboen­de datter på 17 år. Derudover har hun en søn, der er flyttet hjemmefra.

Efter en årraekke, hvor arbejdet har fyldt mest, glaeder hun sig over at have mere råderet over sin egen kalender.

Har tid om eftermidda­gen

»Mit arbejde har haft omkostning­er. Det har betydet, at jeg har investeret mindre i mit privatliv, end jeg kunne have gjort, og det er klart, at jeg har vaeret mindre hjemme,« forklarer hun.

»Jeg har altid vaeret tilfreds med mit liv og følt mig privileger­et. Men jeg har de seneste par år nydt at have bedre tid til for eksempel at vaere hjemme om eftermidda­gen, når mine børn kommer hjem.«

Det er ligeledes nyt for hende at have tid til at laese bøger, og senest har hun laest Ida Jessens ”Kaptajnen og Ann Barbara”. Hun finder også timer til havearbejd­e og en løbetur i Dyrehaven.

»Når man har arbejdet så meget, kan man godt blive lidt af en arbejdsjun­kie, og det var virkelig en øvelse for mig at trappe ned. Men nu har jeg tid til en masse, jeg ikke kunne før. Og tid er en stor luksus for mig.«

 ??  ?? Julie Galbo, der var risikochef i Nordea, er blevet profession­elt bestyrelse­smedlem med mere tid til sig selv og sin familie. Foto: Stine Bidstrup
Julie Galbo, der var risikochef i Nordea, er blevet profession­elt bestyrelse­smedlem med mere tid til sig selv og sin familie. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark