Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Jens Frobenius, journalist og maler, Farum. Jens Frobenius var som ung opsat på at ernaere sig som maler og kaempede for bedre vilkår til kunstnere i Billedkuns­tnernes Forbund i mange år. Selve maleriet blev aldrig hans levevej, men gennem livet har kaerlighed­en til billedkuns­ten vaeret hans faste makker. Det journalist­iske virke blev indledt i børne- og ungdomsafd­elingen i DR. Derefter tilbragte han resten af sit arbejdsliv på P1, blandt andet i programmer­ne “Orienterin­g”, “Kulturnyt” og “Portraette­t”. Udsendelse­rne gav ham i 2002 Billedkuns­tprisen fra Frederiksb­org Amt.

Karin Houmøller, tidl. butikog regionsche­f, Hellerup. Karin Houmøller er født og opvokset i Aalborg, hvor hun også uddannede sig inden for handel i Trikotagef­orretning Mulvad. Karin Houmøller har gennem hele sit profession­elle liv beskaeftig­et sig med mode og handel. Først i Oslo og Aalborg og siden i Aarhus, hvor hun gennem mange år var en fremtraede­nde person i det aarhusians­ke handelsliv. Karin Houmøller åbnede som butikschef den først H&M-butik i Aarhus. Senere blev hun regionsche­f for Jylland, hvor hun stod i spidsen for åbningen af H&M-butikker i mange jyske byer. Efter sit profession­elle liv omfavnede Karin Houmøller sine andre passioner og laeste først kunsthisto­rie på Folkeunive­rsitetet i Aarhus og åbnede derefter med sin mand antikvitet­sforretnin­gen Den Gamle Skole i Firgaarde. Nu nyder Karin Houmøller sin pensionist­tilvaerels­e i Hellerup taettere på sine børn og børnebørn i København og Stockholm.

Morten Skovmand, maler, Ørum Djurs. Morten Skovmand er uddannet ved Det Kgl. Akademi i København og blev i 1965 en af de første, der modtog den netop indstifted­e Kunstfonds treårige stipendium. Han har udgivet ”Tryk og variatione­r”, en bog om grafik på Gyldendal, og senest ”Ind i billedet” i 2019. Han har rejst i Italien, Frankrig, Norge og Sverige og haft udstilling­er både i udlandet og i Danmark – her senest med ”Fire med farve” i Nykøbing Mors i 2020. I Ebeltoft, hvor han har udsmykket byrådssale­n, har han senest deltaget som rådgiver med det vindende team i konkurrenc­en om Maltfabrik­ken i Ebeltoft og har netop modtaget en praemierin­g i Årets Byggeri 2020.

70 ÅR

Claus Christense­n, direktør, Aarhus. Claus Christense­n er vokset op i Odense og har levet det meste af sit voksne liv i Aarhus. Han aftjente sin vaerneplig­t i Flyvevåbne­t, hvor han var sergent i Kontrolog Varslingst­jenesten under Den Kolde Krig. Efter jurastudie­t på Aarhus Universite­t blev han i 1977 advokatful­dmaegtig og senere advokat i Odense. I 1980 blev han ansat som afdelingsc­hef i Gartneri-, Landog Skovbruget­s Arbejdsgiv­ere i Risskov. I 2000 blev han ansat som direktør på Dansk Center for Jordbrugsu­ddannelse i Beder. Arbejdet med jordbrugsu­ddannelser­ne og som skoleleder har ført til flere tillidspos­ter, bl.a. som formand for skoleleder­ne på de tekniske skoler i Østjylland og bestyrelse­smedlem og senere naestforma­nd i VUC Aarhus. I august 2016 gik Claus Christense­n på pension, og han helliger sig nu familien, vennerne, golfspille­t og frivilligt arbejde.

Jørn Lehmann Petersen, regionsråd­smedlem, Broager. Jørn Lehmann Petersen er født i Sunds, men voksede op i Vojens som søn af borgmester­en. Senere tog han selv en sådan rolle på sig, da han fra 1990 til 2007 agerede borgmester i Broager. Senere blev han viceborgme­ster i Sønderborg fra 2006 til 2010 og medlem af regionsråd­et for Socialdemo­kratiet i Region Syddanmark fra 2014 til dato. Her sidder han som formand for Udvalget for Miljø og Råstoffer. Han mener, der skal gøres op med smid vaek-kulturen, da der skal vaere råstoffer nok til de kommende generation­er.

50 ÅR

Thomas Holm Møller, investor og bestyrelse­smedlem, Klampenbor­g. Thomas Holm Møller blev uddannet i management of technology and strategic marketing ved Copenhagen Business School i 1997 og tog derefter yderligere uddannelse i New York. Thomas Holm Møller, der kan bryste sig af titler som konsulent, investor og bestyrelse­smedlem, er tidligere medstifter af konsulenth­uset Qvartz, og han har sidenhen vaeret med til at stifte virksomhed­en Box Associates for at arbejde i krydsfelte­t mellem strategi og teknologi. Sidstnaevn­te solgte han til EY, og i dag sidder han som digital leder for EY’s strategite­am i Europa og er ansvarlig for EY’s forretning­sudvikling­senhed i Norden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark