Jyllands-Posten

KRAV TIL SVANEMAERK­EDE FONDE

-

90 pct. af fondens direkte portefølje skal have gennemgået en Environmen­tal Social Governance-analyse (ESG-analyse).

Mindst 50 pct. af fondens portefølje skal vaere investerin­ger i virksomhed­er, der har fået en god bedømmelse i ESG. Investerin­ger i grønne brancher praemieres, f.eks. vedvarende energi, vandrensni­ng m.m.

Fonden skal udelukke virksomhed­er, der udvinder, foraedler eller producerer energi fra kul, olie, gas og uran. Dette kan dog udgøre op til 5 pct. af omsaetning­en – eller der kan laves undtagelse, hvis virksomhed­en er i en grøn omstilling­sproces.

Fonden skal udelukke virksomhed­er, der producerer tobak. Dette kan dog udgøre op til 5 pct. af omsaetning­en. Fonden skal udelukke virksomhed­er, der ikke følger internatio­nale normer og konvention­er: ILO, menneskere­ttighedern­e, grov korruption og grove miljøovert­raedelser. Fondsforva­lteren skal på hjemmeside­n redegøre for, hvilke aktier og obligation­er der findes i fonden, samt opdatere oplysninge­rne en gang i kvartalet.

Nykredit Baeredygti­ge Aktier blev allerede i 2018 svanemaerk­et. Siden har bl.a. Bankinvest og Valueinves­t valgt at få ”grønstempl­et” afdelinger.

Interesse fra hele verden

»De danske fonde lod sig svanemaerk­e lidt senere end de svenske, men nu oplever vi stor interesse fra danskerne. Mange vil gerne gøre en ekstra indsats for at vise, at de tager arbejdet med det baeredygti­ge alvorligt. Det sker, i takt med at interessen for området stiger i hele verden, hvilket ikke mindst EU’s taksonomi bidrager til,« siger Per Sandell.

Svanemaerk­et for investerin­gsfonde er lige nu under revision netop på grund af det stigende fokus på baeredygti­ge investerin­ger. Det nye forslag er klart til efteråret.

 ??  ?? Den erfarne investor Niels Erik Petersen står bag en ny baeredygti­g investerin­gsforening, der er kommet godt fra start. Foto: Andreas Roland Petersen
Den erfarne investor Niels Erik Petersen står bag en ny baeredygti­g investerin­gsforening, der er kommet godt fra start. Foto: Andreas Roland Petersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark