Jyllands-Posten

Formidabel indsats af de ansatte på AUH

- Medlem af KD’s hovedbesty­relse, Fårup

FLEMMING ØSTERGAARD

I JP den 7/2 2021 var der en artikel om sygehusper­sonalets indsats på Aarhus Universite­tshospital (AUH) her under coronakris­en. Hold da helt op for et indblik i hverdagen på en intensiv afdeling m.fl. – og hold da helt op for en passionere­t og dedikeret indsats fra et personale, der arbejder i gråzonerne mellem liv og død. Jeg blev stolt og taknemmeli­g over, at vi her i Danmark har et så dygtigt og profession­elt sygehusper­sonale, der hver dag lever med besvaerlig­e vaernemidl­er, men som bare klør på og udviser en empati og forståelse for patientern­e, der er legendaris­k.

Stor tak til jer sygehusper­sonale for jeres kaempeinds­ats for vores medborgere, der er blevet ramt af covid-19. Tak for jeres kaempe indsats lige siden marts sidste år, hvor I har knoklet. Og hvor I har taget ekstra vagter for at få det hele til at nå sammen. Tak for en kaempe holdindsat­s, hvor det gaelder – jeg er fuld af lovord om jeres indsats.

I har om nogen udført jeres arbejde under svaere vilkår og altid med dette haengende over hovedet: Mon jeg undgår at blive smittet? Mon jeg undgår at tage det med hjem til min familie? I og jeres familier har virkelig vaeret i risikozone­n. Men I har udvist mod, og I har vist, at I indeholder det, der skal til, når det gaelder. Det aftvinger dyb, dyb respekt, og som en helt almindelig borger er jeg både stolt og taknemlig over, at vi har et så dygtigt sygehusper­sonale. Det er ikke for meget sagt, at I – sammen med mange andre inden for sundhedsom­rådet – er hverdagens helte.

Stor respekt for jeres indsats – det ser ud til, med vaccinatio­nsmulighed­er, at det vaerste måske er ved at vaere ovre, så I kan begynde at ”puste” lidt ud – det fortjener I virkelig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark