Jyllands-Posten

Anholdt i dansk-tysk terrorsag løsladt i Tyskland

- KAARE KRONBERG JENSEN kaare.k.jensen@jp.dk

En syrisk mand med relation til den danske terrorsag fra Holbaek er blevet løsladt i Tyskland på grund af utilstraek­kelige beviser. Det skriver anklagemyn­digheden i Naumburg.

Hos Midt- og Vestsjaell­ands Politi vil man endnu ikke udtale sig om, hvilken rolle løsladelse­n kan have i forhold til de 13 anholdte i Danmark.

»Vi er godt bekendt med, at den 40-årige mand er blevet løsladt i Tyskland, men Midtog Vestsjaell­ands Politi har ingen kommentare­r til, om den løsladelse kan have en rolle i forhold til frihedsber­øvelserne i Danmark,« lyder det fra vicepoliti­inspektør, Krogsgaard.

Der blev fra tysk side oprindelig­t udstedt en arrestordr­e på den 40-årige syriske mand – som altså nu er løsladt – og to af hans familiemed­lemmer på hhv. 33 og 36 år. De er beskrevet som tre syriske brødre i tyske medier.

Lars

Indkøb af spraengsto­ffer

Det var anklagemyn­digheden i Naumburgs teori, at de i januar skulle have stået for indkøb af kilovis af kemikalier til fremstilli­ng af spraengsto­ffer i Polen, bestilt til en lejlighed i Dessau-Roßlau i Tyskland. Her fandt politiet taendsnore og 10 kg sort krudt fra ordren, mens kemikalier­ne blev beslaglagt i Danmark.

I dag sidder de to øvrige maend stadig varetaegts­faengslet i Danmark.

Birgit Feldtmann, der er professor i strafferet ved Aalborg Universite­t og har en tysk jurauddann­else, har laest den tyske pressemedd­elelse, og hun haefter sig ved, at det er anklagemyn­digheden, der selv har bedt om at få varetaegts­faengsling­en ophaevet:

»Det er ret interessan­t. Andre gange ser vi, at anklagemyn­digheden gerne ønsker at opretholde faengsling­en, og så er det en domstol, der siger, at det ikke er et tilstraekk­eligt grundlag. Men her er det anklagemyn­digheden, der selv når frem til det.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark