Jyllands-Posten

”Druk” topper listen over Bodil-nominering­er

-

Film: Thomas Vinterberg­s ”Druk” kan ende med at løbe med hovedprise­n for bedste danske film og samtidig tage i alt fem Bodilstatu­etter med hjem, når Bodilprise­n 2021 skal uddeles i maj.

Den populaere film, der solgte over 800.000 billetter, er nemlig som topscorer nomineret til fem priser ved Bodilprise­n, oplyser Danske Filmkritik­ere i en pressemedd­elelse.

Samtidig kan Mads Mikkelsen for første gang siden 2014 vinde en Bodil, da han er nomineret til bedste mandlige hovedrolle. Mads Mikkelsen vendte med sin rolle i ”Druk” tilbage til dansk film for første gang i fem år.

Kampen om hovedkateg­orien ”Bedste danske film” står mellem ”Druk”, ”Retfaerdig­hedens ryttere”, ”Shorta”, ”En helt almindelig familie” og ”Vores mand i Amerika”.

Ud over de fem nominering­er til ”Druk” har en raekke film fået fire nominering­er.

Det er ”Undtagelse­n” af Jesper W. Nielsen, Anders Thomas Jensens ”Retfaerdig­hedens ryttere”, Anders Ølholm og Frederik Louis Hviids ”Shorta” og Malou Reymanns ”En helt almindelig familie”.

Og som det naermest er vanen tro, er Trine Dyrholm for 13. gang nomineret til en Bodil. Hun er den mest vindende skuespille­r med syv Bodil-statuetter, som hun altså nu har muligheden for at øge til otte.

Prisuddeli­ngen skulle oprindelig­t vaere afviklet i marts, men i håbet om, at coronakris­en ebber ud, er showet rykket til den 8. maj i Folketeatr­et i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark