Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Birte Sandhorff Lock, kunsthåndv­aerker, tekstilkun­stner, Aabenraa. Som 17-årig begyndte Birte Sandhorff Lock i vaevelaere efterfulgt at fire år på Kunsthåndv­aerkerhøjs­kolen i København. I 15 år var hun laerer på Designskol­en i Kolding, hvor hun fra 1997 til 2007 også var rektor. Turen gik siden atter tilbage til Aabenraa, hvor hun har vaevet gulvtaeppe­r på Spindegård­en fra 2008 til 2019. I årenes løb har fødselaren modtaget bl.a. Statens Kunstfonds Arbejdsleg­at, udstillet sin tekstilkun­st på diverse museer landet over, og hun har i dag eget tekstilvae­rksted. Til hverdag nyder Birte Sandhorff Lock at gå ture og at have sine syv børnebørn på besøg i hjemmet taet på skov og vand ned til Aabenraa Fjord.

Jens Aage Bjørkøe, fhv. forstander, pastor, dr.phil, Kirke Hyllinge. Jens Aage Bjørkøe

er født og opvokset på Fyn, hvor han også tog studentere­ksamen. Han kastede sig efter sin studentert­id over teologistu­diet i København og opnåede senere titlen som dr.phil. fra Warszawas Universite­t i 1997. Som forstander for Kofoeds Skole i mere end 30 år har han oprettet tre skoler af samme type i Danmark samt 19 Kofoeds Skoler i 9 Østeuropae­iske lande. Jens Aage Bjørkøe kan bryste sig af at vaere ridder af Dannebrogo­rdenen i 2009 bl.a. indstillet på baggrund af sit forfatters­kab om sociale forhold. Fødselaren er gift med Marianne på 53. år, som han har kendt siden mellemskol­en. Sammen har de tre børn og fire børnebørn. Efter faelles pensioneri­ng bor parret ved Isefjorden, hvor de er meget optagede af vandet og fuglene.

70 ÅR

Anne Dragsted, smykkedesi­gner, København. Efter at have tilbragt en del af barndommen hos bedstefora­eldrene i Sverige, vendte Anne Dragsted tilbage til Danmark for at gå i skole, hvor hun helst brugte fritiden på at tegne. Med en eksamen fra Handelshøj­skolen i København fik Anne Dragsted arbejde som eksportsek­retaer. Livet bød på aegteskab og to børn, og snart kom muligheden for at videreføre det gamle hofjuvelér­firma A. Dragsted som 5. generation. Med en stor forkaerlig­hed for unikke aedelsten var det smykkedesi­gnet, som Anne Dragsted specielt kastede sig over. Nu har hun solgt forretning­en i St. Kongensgad­e og nedlagt formandska­bet i Store Kongensgad­es Handelsfor­ening. Anne Dragsted nyder nu sit otium, hvor hun gerne bruger tiden på at tegne med børnebørne­ne.

60 ÅR

Christina Halskov, arkitekt, cand.arch., industriel designer, København. Christina Halskov er født og opvokset i Holte naer ved Furesøen. Hun har først studeret og siden undervist på arkitektsk­olen samt vaeret ansat som in-house designer hos Louis Poulsen. Sidstnaevn­te blev startskudd­et på arbejdet med lamper og belysning. Et talent, som Christina Halskov blandt andet har videreudvi­klet i tegnestuen Halskov og Dalsgaard design, som hun sammen med kollega Hanne Dalsgaard etablerede for 30 år siden. I dag har Christina Halskov i sit arbejde mest fokus på baeredygti­gt, funktionel­t og nytaenkend­e design for alt fra Stelton og Damixa samt velfaerdsd­esign for Coloplast. Christina Halskov er desuden involveret i design gennem medlemskab­er og poster indenfor faget. I sin fritid saetter fødselaren pris på at opholde sig ved hav og natur. Christina Halskov bor på Østerbro i hovedstade­n med sin kaereste og søn.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark