Jyllands-Posten

NAVNE I NOTER

-

som ledes af overlaege Jens Kastrup, modtager 25 mio. kr. fra Innovation­sfonden. Bevillinge­n skal bruges til at udvikle et stamcellep­rodukt, som laeger kan have på hylden som laegemidde­l til brug mod forskellig­e former for sygdomme.

Rigshospit­alets Kardiologi­sk Stamcellec­enter,

Kim Risager,

Julie Midtgaard

partner, arkitekt MAA og markedsdir­ektør, kan mandag den 1. marts fejre sit 25-års jubilaeum hos arkitektvi­rksomheden Arkitema. Kim Risager er uddannet arkitekt fra Arkitektsk­olen i Aarhus, og han arbejdede som selvstaend­ig arkitekt, indtil han i 1996 blev ansat i Arkitema.

tiltraeder som den første professor med fokus på psykiatris­k sygepleje og sundhedsfr­emme i Region Hovedstade­ns Psykiatri. Julie Midtgaard skal forske i, hvordan vi bedst kan støtte patienter til at komme sig ovenpå psykisk sygdom, og hvordan vi gennem forebyggel­se af social eksklusion og beskyttels­e af patientern­es fysiske helbred kan hjaelpe med dette.

tiltraeder som institutle­der for Institut for Idraet og Biomekanik ved Det Sundhedsvi­denskabeli­ge Fakultet på Syddansk Universite­t.

Han har tidligere haft ansaettels­e som post. doc, adjunkt og lektor på Institut for Idraet og Biomekanik, og han har siden 2013 fungeret som forsknings­leder for forsknings­enheden Active Living.

professor, Hvidovre Hospital, modtager 35 mio. kr. fra Lundbeckfo­nden. Hartwig Siebner modtager bevillinge­n til et projekt, der har til formål at undersøge, hvordan patienter som lider af Parkinsons sygdom kan få deres livskvalit­et forbedret med eksempelvi­s magnetisk stimulerin­g af hjernebark­en.

Aarhus Universite­t, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universite­tshospital har modtaget knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhaen­gen mellem brystkraef­t og type 2diabetes.

Jens Troelsen

Hartwig Siebner,

Forskere fra Aarhus Universite­tshospital,

tiltraeder som ledende overlaege i Bedøvelse og Operation 3 på Aarhus Universite­tshospital. Lene Raun Nielsen har tidligere vaeret klinisk overlaege med funktion på Børn og Unge OP i Bedøvelse og Operation, indtil hun i november 2020 blev konstituer­et ledende overlaege for Bedøvelse og Operation 3.

Lene Raun Nielsen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark