Jyllands-Posten

Fodboldstj­erne synger Backstreet Boys og laver telefonfis: Her er fodboldens naeste generation

Bayern Münchens Alphonso Davies er en del af en ny generation af fodboldspi­llere, som er mindst lige så kendte på de sociale medier som på banen.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Naeste generation af fodboldspi­llere er godt i gang med at saette deres praeg på Europas største ligaer.

Paris’ Kylian Mbappe løber fra alt og alle, Erling Braut Haaland scorer mål på stribe for Dortmund, Phil Foden tryller med sin teknik i Manchester City, og Marcus Rashford sørger både for sejre til Manchester United og mad til engelske skolebørn.

Og så er der Alphonso Davies, den 20-årige forsvarssp­iller, der sammen med resten af Bayern Münchenhol­det i sommeren 2020 løftede Champions Leaguepoka­len, og som tirsdag aften spiller den første af to ottendedel­sfinaler mod Lazio.

Foruden at vaere en af de nye stjerner på det tyske tophold er Alphonso Davies også en populaer skikkelse på de sociale medier. Ugentligt kommuniker­er canadieren med sin 3,6 mio. følgere på Instagram, ligesom han har gjort sig bemaerket med underholde­nde og nytaenkend­e videoer på det sociale medie Tiktok, hvor han i duet med sig selv synger Backstreet Boys’ ”I Want it That Way” og laver telefonfis med holdkammer­aterne Robert Lewandowsk­i og David Alaba.

Sportsstje­rners målrettede

Uefa.com Fans’ årets Champions League-hold.

Pas på faldgruber­ne

Det er dog ikke alle fodboldspi­llere, som har et lige så godt forhold til sociale medier som Alphonso Davies.

»Der findes nogle faldgruber, som eksisterer på baggrund af sociale medier. Man kan jo lynhurtigt komme i unåde på sociale medier, hvis man ytrer politiske standpunkt­er eller deler kontrovers­ielle holdninger. Mario Balotelli er her et godt eksempel,« siger Kenneth Cortsen.

Her refererer han til et kontrovers­ielt opslag på Instagram, hvor Mario Balotelli i 2014 lagde et billede op af Super Mario og afsluttede opslaget med teksten:

»Hopper som en sort mand og samler på mønter som en jøde.«

Sådan en faelde, mener Kenneth Cortsen dog ikke, at Alphonso Davies vil falde i.

»Davies som person er bare den her glade smilende dreng, som styrker sit brand ved at vaere positiv og underholde­nde på de sociale medier. Han tager hverken sig selv eller folk omkring sig alt for højtidelig, og det passer jo godt til ungdommen. Dermed går han også ind i hjertet på Youtube-generation­en, fordi man kobler hans underholde­nde identitet på sociale medier med gode sportslige praestatio­ner,« siger Kenneth Cortsen.

 ??  ?? Alphonso Davies har senest vundet VM for klubhold med Bayern München, da holdet den 11. februar slog mexikanske Tigres med 1-0.
Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters
Alphonso Davies har senest vundet VM for klubhold med Bayern München, da holdet den 11. februar slog mexikanske Tigres med 1-0. Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark