Jyllands-Posten

Drastisk fald i indbrud

- /Thorup

De fleste danskere har desvaerre prøvet det: at komme hjem fra en glad aften, en overnatnin­g eller en ferie, hvor huset eller lejlighede­n er blevet gennemrode­t af ubudne gaester og dyrebare ting er stjålet.

Men selv om det sker for mange hvert år, tyder nye tal på, at der sker faerre indbrud mod danske hjem end tidligere. Fra 2010 til 2020 er antallet af anmeldte indbrud faldet med 60 pct. fra 44.788 anmeldte indbrud til 17.529. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsma­eglerkaede­n Nybolig har analyseret.

»For dem, som oplever et indbrud i deres bolig, kan sådan en statistik måske virke ligegyldig, men det er ikke desto mindre en god nyhed, at man nu kan føle sig mere sikker i sit hjem,« siger Thomas Hovgaard, der er kommunikat­ionschef i Nybolig.

Han forventer, at antallet af indbrud vil falde yderligere og mere drastisk som følge af de hårde coronarest­riktioner fra regeringen, der har betydet, at mange har vaeret nødsaget til at arbejde hjemme siden marts 2020.

Undersøgel­sen viser desuden, at Sjaelland er den landsdel, hvor der begås klart flest indbrud, og saerligt Nordsjaell­and er tyvenes favoritdes­tination.

I de senere år har der også vaeret et stort offentligt fokus på at forebygge indbrud, og der har vaeret mange bud på praeventiv­e løsninger. Alarmselsk­aber har udvidet muligheder­ne for endnu mere overvågnin­g, og nabohjaelp er blevet mere og mere populaert.

 ??  ?? Nabohjaelp er stadig mere populaert i danske villakvart­erer.
Nabohjaelp er stadig mere populaert i danske villakvart­erer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark