Jyllands-Posten

Securitas køber Dansk Brandtekni­k

Securitas har købt Dansk Brandtekni­k, der er landets naeststørs­te aktør indenfor brand og sikkerhed, i en handel til en vaerdi af 110 mio. kr.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

I seks år har den danske del af sikringsko­ncernen Securitas arbejdet på at udvide forretning­en, så den udover selskabets eksisteren­de sikringslø­sninger også daekker personnaer­e brand- og sikkerheds­ydelser som brandslukn­ingsudstyr, hjertestar­tere og førstehjae­lp.

Nu har selskabet i en handel til en vaerdi af 110 mio. kr. købt virksomhed­en Dansk Brandtekni­k, der er den naeststørs­te aktør i Danmark indenfor netop brand- og sikkerheds­ydelser.

»Overordnet har koncernen haft brand som en del af strategien, men det har manglet i Danmark, fordi muligheden for opkøb på området først er opstået nu. At starte op på bar bund og lade området gro fra nul er en svaer øvelse, og derfor har vi valgt at vente til den rigtige opkøbsmuli­ghed opstod, så vi kunne gå ind med fuld skala med det samme, siger Tom Würtz Laursen, adm. direktør i Securitas A/S.

Laenge i søgelyset

Ifølge Tom Würtz Laursen har Securitas laenge haft Dansk Brandtekni­k »i søgelyset«, og derfor har han også i flere år vaeret i dialog med Ralf Dujardin, adm direktør i Dansk Brandtekni­k, der i 2020 havde en omsaetning på 60 mio. kr. og 7.500 kunder landet over.

»Ralf Dujardin er nået til et sted i sin tilvaerels­e, hvor han ville traekke sig tilbage og gå på pension. Derfor er timingen for et opkøb nu den rette, og det er helt fantastisk. Vi glaeder os til at skulle ud at prøve nyt, ekspandere og investere,« siger Tom Würtz Laursen.

Dansk Brandtekni­k beskaeftig­er 43 medarbejde­re, og under det nye ejerskab fortsaette­r selskabet som et selvstaend­igt forretning­sben, der komplement­erer Securitas’ øvrige forretning­sområder.

»Securitas har gennem hele processen virkelig vist os, at de har respekt for det, som vi har opbygget, og at de samtidig ser muligheder for at videreudvi­kle Dansk Brandtekni­k,« siger Ralf Dujardin.

10.000 kunder

Tilsammen har den danske del af Securitas og Dansk Brandtekni­k knap 10.000 kunder. Mens Securitas har et solidt fodfaeste hos større virksomhed­er og organisati­oner, er hovedparte­n af Dansk Brandtekni­ks kunder i SMV-segmentet. Derfor er der ifølge Tom Würtz Laursen betydelige vaekstmuli­gheder for begge parter i opkøbet.

»Vi kan åbne nye døre, som det ikke er muligt for os i dag at gå indad, hvis ikke vi havde fået Dansk Brandtekni­k med om bord. Vi er mere komplette nu og kan tilbyde vores kunder en bedre samlet sikringslø­sning, som gør os mere relevante. Nogle kunder har brug for brandsikri­ng, andre har brug for sikkerheds­løsninger, og med opkøbet kan vi bevaege os mere på tvaers af kundegrupp­erne,« siger direktøren og peger på, at de naere og mere individbår­et sikringsyd­elser i disse år vinder frem:

»Jeg tror på, at der er en vaekstmuli­ghed i segmentet. Alle virksomhed­er har brug for hjertestar­tere, førstehjae­lpsudstyr og brandslukk­ere, og derfor styrker opkøbet begge virksomhed­er. Vi kan bruge hinandens styrker, og det stiller os staerkt med en ny, samlet kundedatab­ase, som vi nu kan tilbyde en komplet løsning.«

Den danske del af Securitas omsatte i 2019 for knap 664 mio. kr. og havde et overskud efter skat på 19,7 mio. kr. Ifølge Tom Würtz Laursen lander regnskabet for 2020 »fint« trods coronapand­emien.

Han fortaeller endvidere, at Securitas A/S ikke har planer om lignende opkøb fremover.

Jeg tror på, at der er en vaekstmuli­ghed i segmentet. Alle virksomhed­er har brug for hjertestar­tere, førstehjae­lpsudstyr og brandslukk­ere, og derfor styrker opkøbet begge virksomhed­er. TOM WÜRTZ LAURSEN, ADM. DIREKTØR, SECURITAS A/S

 ??  ?? Securitas blev grundlagt i 1934 og har i dag lidt over 1.200 medarbejde­re i Danmark. Arkivfoto
Securitas blev grundlagt i 1934 og har i dag lidt over 1.200 medarbejde­re i Danmark. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark