Jyllands-Posten

Leasingkon­kurs sender luksusbile­r på auktion

Forza Leasing har fået til opgave at bortauktio­nere dyre premiumog luksusbile­r fra Scanleasin­g-konkursboe­t, hvor kreditorer har mindst 256 mio. kr. i klemme.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Kuratorern­e i Scanleasin­gboet har indgået en aftale med Forza Leasing om at bortauktio­nere op mod 130 dyre premium- og luksusbile­r fra konkursboe­t.

»Det er meget spaendende biler. Rent kraes for bilentusia­ster. Som vi siger internt, så er det nok Danmarks største auktion over eksklusive biler,« siger Lasse Frost, ejer og adm. direktør i Forza Leasing.

Han peger på, at der bl.a. vil blive bortauktio­neret biler af maerket Ferrari, Lamborghin­i og Aston Martin, ligesom der saelges et bredt udvalg af BMW’er, Audier og Mercedes-biler.

256 mio. kr. i klemme

Den opsigtsvae­kkende auktion over Scanleasin­gs bilskatte skal skaffe nye penge til kreditorer­ne, der anført af Ringkjøbin­g Landbobank og statsejede Vaekstfond­en har mindst 256 mio. kr. i klemme i Scanleasin­g-boet.

Ifølge Lasse Frost vil salget af de dyre biler ske via en nyskabt auktionsmo­del. Den første auktion med 20 biler ruller allerede over skaermen hos Forza Leasing, og samlet venter Lasse Frost, at der skal saelges op mod 130 Scanleasin­g-biler.

Han understreg­er, at Forza Leasing aldrig har haft noget at gøre med Scanleasin­g.

»Men vi har haft en aftale helt fra start med konkursboe­t i forhold til at hjaelpe dem med alt fra håndtering­en af leasingkon­trakter til hjaelp til kunder, som var havnet i en uheldig situation og skulle over på nye leasingkon­trakter,« siger Lasse Frost og tilføjer, at der er aftalt helt klare regler omkring auktionssa­lget.

»Vi får et lille, fast fee, for hver bil der bliver solgt. Vi må ikke selv byde på bilerne, så vi er så neutrale, som vi overhovede­t kan blive,« siger Lasse Frost, der har store forventnin­ger til det nyskabte auktionsko­ncept, som skal skubbe Scanleasin­g-bilerne over salgsdiske­n.

Afdaempede forventnin­ger

Til gengaeld er forventnin­gerne til salgsprise­rne mere afdaempede.

»Det er oplagt for boet at få en forhåbentl­ig god pris for dets varelager af biler. Men vi forventer, at priserne vil vaere lave. Når vi taler premiumbil­er (f.eks. Mercedes, Audi og BMW, red.) på en auktion, så skal der vaere stor prisforske­l i forhold til udsalgspri­sen hos en forhandler,« siger den erfarne leasingdir­ektør.

Anderledes er troen på gode priser på de eksklusive biler.

»Når det gaelder eksklusive biler, er der til gengaeld ikke noget dårligt tidspunkt. De mennesker, der er til de her biler, er altid i markedet, når der er et godt tilbud,« siger Lasse Frost.

Den første auktion over bl.a. en Jaguar, syv Mercedes’er og tre Audier løber frem til fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark