Jyllands-Posten

Ny chef: »Mange går ikke op i, om tøjet er et, to eller tre år gammelt«

Anders Enevoldsen stiler som managing director for Booztlet efter, at outletplat­formen matcher Boozts omsaetning om få år.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Egentlig ville Anders Enevoldsen lige som sin far arbejde inden for reklame og marketing. Men faderen, der havde sit eget reklamebur­eau, rådede ham til at lade vaere, og i stedet endte Anders Enevoldsen med at blive cand. merc. i økonomi og finansieri­ng fra Copenhagen Business School.

»Men med mit nye job bevaeger jeg mig faktisk ind på marketingo­mrådet,« konstatere­r Anders Enevoldsen, der fylder 37 år den 1. marts.

Efter tre år i online-tøjforretn­ingen Boozt som head of business developmen­t, investor relations og corporate communicat­ions er han blevet managing director for Booztlet. Det er storebrode­ren Boozts platform for udsalgsvar­er, typisk kollektion­er fra sidste år. Eller året før.

»Danskere elsker et godt tilbud, og mange går ikke op i, om tøjet er et, to eller tre år gammelt. Det er en fantastisk forretning­smodel med et enormt potentiale, da den tapper ind i flere af de store megatrends,« lyder hans reklametal­e, som fortsaette­r:

»Forretning­en er online og har fokus på discountpr­iser på maerkevare­r, og så bidrager forretning­smodellen til at reducere den overproduk­tion, der er i modeindust­rien, da vi køber tidligere saesoners varer.«

Fortjenest­en på en vare fra et af de forgangne år er ifølge Anders Enevoldsen typisk større end fortjenest­en på en 2021-vare. Det skyldes, at spaendet mellem den indkøbspri­s, Booztlet ligger hos producente­n, og den pris, som kunden skal betale, er større end spaendet for en ny vare.

Fra modeller til virkelighe­d

»Når det gaelder en ny vare, vil vi på grund af konkurrenc­en ofte skulle saette prisen lavere end den umiddelbar­e salgspris,« siger han.

Anders Enevoldsen­s ambition er, at Booztlet om fem år har en milliardom­saetning, som flugter med den, der er i Boozt. For 2021 er ambitionen, at Booztlet omsaetter for omkring 750 mio. kr. Det er dobbelt så meget som i 2020.

»Mens dette outletmark­ed er stort i USA, er det fortsat på et lavt niveau i Danmark og resten af Norden – og resten af Europa for den sags skyld. Derfor ser vi store vaekstmuli­gheder.«

Da han kom til Boozt i 2018, havde han forinden i 10 år arbejdet med at vurdere markeder og virksomhed­er i først Alfred Berg Asset Management som portfolio manager og siden i Chr. Hansen som senior investor relations officer.

»Jeg fik i disse år god forstand på forretning­smodeller, men på et tidspunkt fandt jeg ud af, at det ville vaere mere interessan­t at deltage i driften af en virksomhed,« siger han.

Han blev kontaktet af en headhunter, som introducer­ede ham til Boozt og til jobbet, og siden 2018 er hans vej til arbejde gået over Øresundsbr­oen til Boozts hovedkonto­r i Malmø.

»Med de svenske coronaregl­er har jeg hele tiden kunnet møde på kontoret. Vi er konstant blevet testet, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg i den seneste tid har haft en pind i naesen,« som han udtrykker det.

Anders Enevoldsen blev født i Brøndby og voksede op i Glostrup på den københavns­ke vestegn.

»En tryg opvaekst gav mig en indre ro og en tro på, at det nok skal gå, uanset hvad der rammer mig.«

Fokus på familie og venner

Han bor på Frederiksb­erg med sin kaereste, Cecilie Nielsen, der er på barsel med parrets tredje barn, Louie, på syv måneder. De har også Emil på otte år og Josefine på fem år, og 2021 kommer til at byde på en flytning til en villalejli­ghed i Valby med mere plads. Og så skal Anders Enevoldsen og Cecilie Nielsen giftes til maj.

Han bruger uden for arbejde mest tid sammen med familien, og herefter kommer vennerne, som han blandt andet tager til koncert med.

Den bog, som senest optog ham, var ”Range: Why Generalist­s Triumph in a Specialize­d World”.

»Bogen passer godt til min tilgang til et job,« siger han.

»Jeg synes, at det er bedre at vide lidt om meget end at vide meget om lidt. Man tager bedre beslutning­er, når man er i stand til at se en problemsti­lling fra alle vinkler.«

 ??  ?? Anders Enevoldsen, her med sønnen Louie, udtrykker store ambitioner for Booztlets vaekst. Foto: Lars Krabbe
Anders Enevoldsen, her med sønnen Louie, udtrykker store ambitioner for Booztlets vaekst. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark