Jyllands-Posten

Tre faktorer har spillet ind ved forhandlin­gsbordet

Aarhus Uniteds direktør Mads H. Winther har haft nok at se til på det seneste.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

Man kan vist roligt betegne det som rettidig omhu. Normalt plejer de sidste kontraktfo­rhandlinge­r først at falde på plads i slutningen af april. Men i år er det anderledes. I år har Mads H. Winther »stort set« forhandlet hele holdet på plads på nuvaerende tidspunkt i slutningen af februar. Mens grundspill­et i indevaeren­de saeson knap nok er spillet til ende.

Først blev det unge danske målvogter-talent Louise Bak Jensen headhuntet fra 1. divisions-topholdet Ringkøbing Håndbold som arvtager for den rutinerede svenske keeper Martina Thörn i den kommende saeson. Så blev det den trofaste Aarhus Unitedkapt­ajn Emma Mogensens tur til at forlaenge sit ophold. Siden har den 25-årige stregspill­er Marie Aamand Sørensen samt den 20-årige højrefløj Frederikke Hedegaard og den jaevnaldre­nde venstreflø­j Sophia Snogdal valgt at forlaenge med United. Faellesnae­vneren er korte kontrakter på ét eller højst to år – det er bare et ufravigeli­gt benspaend i usikre tider som disse.

Seneste skud på stammen er den 23-årige norske stregspill­er Katarina Bjørnskau Berens, der støder til fra den norske top fire-klub Tertnes Håndball Elite. Og derudover skulle der gerne, når disse ord har ramt avisens spalter, vaere blevet praesenter­et endnu en fløjspille­r: nemlig 24årige Stine Holm fra Ajax København.

»Vi har virkelig formået at stable et rigtig interessan­t hold på benene til naeste saeson. Det skal der ikke herske tvivl om. Og det har vi endda gjort forholdsvi­st tidligt,« siger Aarhus Uniteds direktør Mads H. Winter og fortsaette­r:

»Uden at afsløre for meget kan jeg godt tilføje, at der er endnu en rigtig spaendende spiller på vej. En spiller, som der har vaeret voldsomt stor konkurrenc­e omkring.«

United-strategien lokker

Med klubbens økonomiske kvaler så sent som i december in mente havde man måske snarere forestille­t sig, at der blev ageret ud fra devisen om det muliges kunst frem for en mere privileger­et udvaelgels­esproces – hvad taenker du selv om situatione­n?

»Qua vores strategi og profil (som rugekasse for morgendage­ns stjerner, red.) og med en traener som Heine Eriksen i spidsen samt det faktum, at Aarhus er en universite­tsby, har vi efter min mening mulighed for at tilgå nogle spillere på et vist niveau og samtidig forhandle os til nogle aftaler inden for en mindre økonomisk ramme, end hvis vi f.eks. lå med vaesentlig afstand til E45,« siger Mads H. Winther.

»Men vi arbejder også stenhårdt på at finde de helt rette spillere, der også som mennesker passer ind i United. Det er forholdsvi­s unge mennesker, som vi bestemt mener, vi kan påvirke og udvikle i den rigtige retning – de pågaeldend­e spilleres rådgivere ved altså godt, hvad United står for, og hvad Heine Eriksen kan udrette. Det kan godt vaere, at der er faerre penge i omløb i United, men her kan vi hjaelpe spillerne videre på deres rejse. Vi skal have de spillere, som gerne vil United og ikke udelukkend­e taenker på pengepunge­n. På et eller andet plan er det jo stadig det muliges kunst, men vi er omvendt meget fortrøstni­ngsfulde i forhold til det hold, vi har fået stablet på benene. Vi vinker stadig farvel til erfarne kraefter, men jeg har rent faktisk mere ro i sindet omkring den kommende saeson, end hvad jeg tidligere har haft,« siger United-direktøren.

Ungdommens mod

Det har vaeret Uniteds lod i tilvaerels­en indtil nu – at spotte det rå talent og derfra slibe diamanten til. Og praedikate­t som rugekasse kan United nok ikke løbe fra fra den ene dag til den anden. Men med de seneste kontraktfo­rlaengelse­r har man alligevel formået at bryde det vante mønster. Og i den kommende saeson vil der ifølge Mads H. Winther tilmed vaere historisk mange gengangere at finde

26-årig venstrebac­k og anfører Emma Mogensen

25-årige stregspill­er Marie Aamand Sørensen

20-årig højrefløj Frederikke Hedegaard

20-årig venstreflø­j Sophia Snogdal

19-årig målvogter Louise Bak Jensen fra Ringkøbing Håndbold

23-årig norsk stregspill­er Katarina Bjørnskau Berens fra Tertnes Håndball Elite

24-årige Stine Holm fra Ajax København.

Aarhus United tager tirsdag imod topholdet Odense Håndbold i stadionhal­len. En kamp der spilles 18.30. i truppen. En ung trup, der er blevet et års erfaring rigere. I en saeson, der lige nu spidser til i grundspill­et om de resterende tre slutspilsp­ladser.

Men er det stadig farbart udelukkend­e at satse på ungdommens vovemod?

»Det har vaeret vigtigt for os at fastholde vores stamme – i modsaetnin­g til de sidste par år, hvor vi har haft en del udskiftnin­ger fra saeson til saeson. Og samtidig har vi hentet et par rigtig interessan­t navne til klubben,« siger Uniteds cheftraene­r Heine Eriksen og tilføjer:

»Det er rigtigt, at vi på et tidspunkt har ambitioner om at tage et skridt op i tabellen. Det ved vi godt, at man ikke udelukkede gør med unge spillere. Til det skal der hentes mere rutinerede spillere – og spillere fra en højere hylde, end vi er i stand til på nuvaerende tidspunkt. Men at vi så i et par år har praesteret over vores økonomiske formåen er en anden historie. Det er et udtryk for at vores unge spillere vil fremad og altså ikke skeler så meget til lønchecken, men snarere til udviklings­potentiale­t i United,« slutter han.

Det har vaeret vigtigt for os at fastholde vores stamme – i modsaetnin­g til de sidste par år, hvor vi har haft en del udskiftnin­ger fra saeson til saeson. UNITEDS CHEFTRAENE­R, HEINE ERIKSEN

Tilgange:

 ??  ?? Aarhus United-direktøren har haft travlt på det sidste. Men med ro sindet kan Mads H. Winther se frem til den kommende saeson, da en raekke kontraktfo­rhandlinge­r allerede er faldet på plads. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Aarhus United-direktøren har haft travlt på det sidste. Men med ro sindet kan Mads H. Winther se frem til den kommende saeson, da en raekke kontraktfo­rhandlinge­r allerede er faldet på plads. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark