Jyllands-Posten

Fans undrer sig: Hvorfor må Helmig?

Thomas Helmig overvaered­e søndagens AGFkamp. Og det har vakt undren.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

”De Hviie” løb ganske fortjent med sejren i søndagens opgør mod Sønderjysk­e. Vanen tro blev AGF’s 2-0-sejr flittigt debatteret på de sociale medier som eksempelvi­s Twitter. Men dét, der denne gang fik de fleste tilhaenger­e til tasterne, var såmaend den populaere sanger Thomas Helmigs tilstedeva­erelse på stadion under gårsdagens Superliga-kamp.

Tilskuere har i disse tider grundet coronarest­riktioner ikke adgang til stadion. Og alligevel sad både Thomas Helmig og sønnen, Hugo, på laegterne og så til, mens både Patrick Mortensen og Patrick Olsen selv slog til foran mål. Men Helmig og sønnike blev altså også fanget på tv.

En storm i et glas vand eller ej. Tilstedeva­erelsen vakte trods alt undren – hvorfor må Helmig i modsaetnin­g til saesonkort­holdere og andre inkarnered­e fans, lød kritikken.

Til Ekstra Bladet udtalte AGF’s adm. direktør, Jacob Nielsen, mandag, at Helmig som ambassadør for klubben forinden havde vaeret til bestyrelse­smøde. Og på spørgsmåle­t om, om AGF-direktøren trods alt kunne forstå, at nogle tilhaenger­e følte sig fortørnede over prioriteri­ngen, lød svaret:

»Det har jeg ikke nogen holdning til. Thomas Helmig er AGF-ambassadør og holdt møde med AGF’s bestyrelse. Derfor var han på plads til kampen. Jeg synes, der burde vaere 8.500 yderligere tilskuere, for det er vi gearet til. Jeg forstår slet ikke, det ikke er det, som er sagens kerne,« sagde Jacob Nielsen.

Ifølge den officielle protokol er det kun personale, der er essentiel for kampafvikl­ingen, samt journalist­er, som har adgang til stadion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark