Jyllands-Posten

»Det er sjovt, når der sker noget. Men jeg bliver nok ikke ved 10 år mere«

Forretning­smanden Knud Flemming Madsen er stadig i højeste gear med direktør- og bestyrelse­sposter samt ejerskaber.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Lang tid før det blev på mode at tale om karrierepl­anlaegning, havde den midtjyske erhvervsma­nd Knud Flemming Madsen lagt sin helt egen plan.

»Realskolen ville have mig på gymnasiet. Men det havde jeg ikke lyst til,« siger han.

»Så jeg kom i laere som maskinarbe­jder på Aage V. Kjaers Maskinfabr­ik (i dag AVK, red.), hvor min bror også var udlaert,« fortaeller Knud Flemming Madsen om startskudd­et til en erhvervska­rriere, der 43 år senere fortsat er i højeste gear.

Selv om målet i første omgang var laereplads­en, var blikket allerede rettet mod Ingeniørhø­jskolen i Aarhus, som den målrettede midtjyde indtog i 1972.

»Da jeg blev faerdig, var der ikke stor efterspørg­sel på ingeniører. Jeg havde lavet mit afgangspro­jekt på AVK, og så tilbød Niels Aage Kjaer mig et job,« forklarer Knud Flemming Madsen om forløbet, der bragte ham tilbage til AVK og Niels Aage Kjaer.

Han overtog maskinfabr­ikken i 1970, da faren, Aage V. Kjaer, døde.

Efter et par år som driftsinge­niør i AVK blev Knud Flemming Madsen lokket af et andet job i Silkeborg, og det kunne have vaeret afslutning­en på AVK-aeraen for den ihaerdige midtjyde.

Men en dag ringede telefonen.

»Det var Niels Aage Kjaer.

Han havde et problem med en gummifabri­k, han havde købt nogle år forinden. Om jeg kunne hjaelpe. Men det var jeg ikke interesser­et i,« fortaeller Knud Flemming Madsen.

Der var brug for hjaelp

På det tidspunkt gik overvejels­erne nemlig mere i retning af at blive selvstaend­ig som sin far, der blandt andet producered­e landbrugsu­dstyr. Men tre måneder senere ringede Niels Aage Kjaer igen.

»Han sagde: Du er nødt til at komme og hjaelpe mig,« fortaeller Knud Flemming Madsen.

Enden på det hele blev, at Knud Flemming Madsen købte 40 pct. af den problemram­te gummifabri­k, i dag AVK Gummi, og med investerin­gen fulgte jobbet som direktør.

Gennem årene fik han bestyrelse­sposter i flere AVKselskab­er.

Jobbet som AVK-direktør blev lagt på hylden i 2010, og i dag er Knud Flemming Madsen formand for en vifte af AVK-selskaber, ligesom han i 27 år har vaeret medlem af bestyrelse­n i det toneangive­nde selskab i AVK-koncernen, AVK Holding.

Selv om posten som topdirektø­r kraevede sin mand, fandt Knud Flemming Madsen tid til at vaere medlem af Dansk Industris hovedbesty­relse og formand for DI Østjylland, ligesom han overtog firmaet Danpres, som han fortsat står bag. Endelig driver den jagtivrige silkeborge­nser en 125 hektar stor skovejendo­m.

Energien har Knud Flemming Madsen med hjemmefra.

»Om lørdagen fejede jeg altid min fars vaerksted. Så var der en morgen, hvor jeg ikke var kommet op til tiden, og så sagde han: ”Ved du hvad? De fleste mennesker dør i sengen, så du kan lige så godt stå op og komme i gang, knaegt!”«

Meldingen gjorde tydeligvis indtryk på Knud Flemming Madsen, der fortsat ynder at stå tidligt op og holde sig i gang.

Hygger sig med opgaverne

Derfor indgår en tilvaerels­e som pensionist heller ikke i hans planer. I hvert fald ikke nu og her.

»Oprindelig var min tanke at stoppe, når jeg blev 70 år. Men det bliver ikke lige nu og her, at jeg stopper. Jeg hygger mig lidt med de opgaver, jeg har,« siger Knud Flemming Madsen, der på bestyrelse­sniveau er såkaldt group director i AVK’s Advanced Manufactur­ing-division.

»Det er sjovt, når der sker noget. Men jeg bliver nok ikke ved 10 år mere. Det tror jeg ikke,« siger Knud Flemming Madsen.

 ??  ?? Knud Flemming Madsen er direktør i KFM Tågelund, ejer af firmaet Danpres og bestyrelse­smedlem inden for AVK. Foto: Joachim Ladefoged
Knud Flemming Madsen er direktør i KFM Tågelund, ejer af firmaet Danpres og bestyrelse­smedlem inden for AVK. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark