Jyllands-Posten

Genåbnings­plan undrer fodbolden

Superligae­ns tilskuere er ikke en del af regeringen­s planer for genåbninge­n.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Tilskuerne er ikke på vej tilbage på tribunerne på landets fodboldsta­dioner. Det var meldingen fra regeringen, som onsdag formiddag fremlagde en bred genåbning af udendørs kulturinst­itutioner på et pressemøde.

Tilskuerne­s tilbageven­den vil nemlig vaere et skridt mod for meget samfundsak­tivitet, hvilket smittetall­ene ikke tillader lige nu. Det sagde statsminis­ter Mette Frederikse­n onsdag aften:

»Jeg kan godt forstå, at man gerne vil have alle fodboldfan­s tilbage på stadion, og vi er mange, der gerne vil tilbage på stadion. Vi er ikke nervøse for det enkelte stadion eller den enkelte restaurant. Men hvis vi åbner for meget op på en gang, så risikerer vi at miste epidemikon­trollen, og det løber løbsk.«

Situatione­n aergrer Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, som kalder de danske fodboldklu­bbers situation alvorlig.

Udover billetindt­aegter har det nemlig kostet klubberne både sponsorate­r og partnerska­ber, og det er et massivt problem, forklarer han.

»De fleste sponsorate­r og partnerska­ber er jo noget, man har opbygget gennem mange år. Det vil også sige, at hvis de forsvinder, tager det også mange år at bygge op igen. Det er derfor helt afgørende, at tilskuerne kommer tilbage,« siger Claus Thomsen.

Han understreg­er dog, at sundhedsmy­ndighedern­es beslutning skal respektere­s, men kan ikke lade vaere med at undre sig over den.

»Det er jo et udendørs kulturarra­ngement, så på papiret burde det vel ligge under genåbninge­n.«

Klar til at åbne stadioner

Selv om det nu er sikkert, at Superligae­n i første omgang ikke må åbne for tilskuere, er Divisionsf­oreningen klar, når det sker.

»Når vi ser på det, der bliver lagt frem, er vi i stand til at levere alt, der er ønsket. Vi har derfor en forventnin­g om, at de tager dette med i overvejels­erne fremadrett­et,« siger Claus Thomsen.

Nedlukning­en satte Superligae­n på pause i marts 2020, inden den blev sat i gang den 1. juni 2020 – uden tilskuere. Siden da blev der åbnet mere og mere for tilskuere på stadioner, men da kalenderår­et skiftede til 2021, var tribunerne igen tomme, og det vil de fortsat vaere på ubestemt tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark