Jyllands-Posten

Spies får tilført millioner

- /Mick

Danmarks største rejseselsk­ab, Spies, får nu en saerdeles stor kapitalind­sprøjtning til at komme gennem og vaere klar på den anden side af coronakris­en.

Det danske moderselsk­ab bag Spies har ifølge cvr-registeret netop fået tilført 200 mio. kr. fra sin ejer, Nordic Leisure Travel Group, som hotelmilli­ardaeren Petter Stordalen og kapitalfon­dene Altor og TDR Capital sammen er indehavere af.

De 200 mio. kr. i kapitaltil­førsel kommer til at sive ned gennem koncernen og vil gå direkte til Spies. Det bekraefter Per Knudsen, der er finansdire­ktør i Nordic Leisure Travel Group og ny adm. direktør i det danske moderselsk­ab bag Spies og de andre danske aktivitete­r.

Han forklarer, at kapitaltil­førslen til Spies har vaeret nødvendig, fordi rejseselsk­abet har tabt et kontant tilgodehav­ende hos den tidligere ejer og nu konkursram­te Thomas Cook Plc i England. Samtidig har coronakris­en betydet et underskud for Spies

i regnskabså­ret 2019/2020.

»Kapitaltil­førslen til Spies er således for at forberede selskabet på et mere normaliser­et rejsemarke­d i Danmark, når vaccinepla­nerne er udrullet her senere på foråret,« skriver Per Knudsen i en mail.

Spies har endnu ikke offentligg­jort regnskab for 2019/2020. Efter mange år med paene tocifrede millionove­rskud viste Spies’ seneste regnskab fra 2018/2019 et underskud efter skat på 175 mio. kr.

 ??  ?? Den norske hotelmilli­ardaer Petter Stordalen er storaktion­aer i rejsekonce­rnen bag Spies.
Den norske hotelmilli­ardaer Petter Stordalen er storaktion­aer i rejsekonce­rnen bag Spies.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark