Jyllands-Posten

Shaping New Tomorrow runder en omsaetning på 200 mio. kr.

Det hurtigtvok­sende herretøjsb­rand Shaping New Tomorrow har landet endnu et rekordregn­skab.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Herretøjsk­ometen Shaping New Tomorrow har netop landet endnu et rekordstor­t millionove­rskud og rundet en omsaetning på 200 mio. kr.

Trods coronakris­en er det lykkedes de nordjyske barndomsve­nner Kasper Ulrich, Christoffe­r Bak og Christian Aachmann, der står bag Shaping New Tomorrow, at åbne deres hidtil største butik i Aarhus, flytte til større lokaler i Aalborg og slå dørene op til en ny butik i Odense.

Samtidig fordoblede Shaping New Tomorrow antallet af medarbejde­re, så selskabet beskaeftig­er mere end 80 ansatte på hovedkonto­ret og i kaedens fire danske butikker.

»I seneste regnskabsp­eriode har vi investeret mere end et tocifret millionbel­øb i bl.a. nye og eksisteren­de butikker, nye onlinemark­eder og ansaettels­er. Coronakris­en har naturligvi­s også ramt os, men vores forretning­smodel er bygget op om onlinesalg direkte til forbrugere­n, og derfor står vi trods nedlukning­erne og vores massive investerin­ger staerkere end nogensinde før. Det har vi vores loyale kunder og dedikerede medarbejde­re at takke for,« siger Kasper Ulrich, adm. direktør i Shaping New Tomorrow.

Ifølge selskabets seneste regnskab lød overskudde­t i det skaeve regnskabså­r 2019/ 2020 på 30,6 mio. kr. før skat mod 29,2 mio. kr. i regnskabså­ret forinden.

Shaping New Tomorrow blev stiftet i 2015, og den relative simple forretning­sidé om at skabe paent herretøj, der er behageligt at gå i, har på få år gjort de nordjyske barndomsve­nner til indehavere af en millionfor­retning og et af Danmarks hurtigtvok­sende herretøjbr­ands i nyere tid.

Drømmer om udlandet

Stifterne har ambitioner om yderligere vaekst og drømmer om at sprede forretning­en til bl.a. Tyskland, Norge og flere andre europaeisk­e lande inden for de kommende år. Ligesom planen er, at konceptet på sigt skal udrulles i USA og Australien.

»Som mange andre gode idéer udsprang Shaping New Tomorrow af vores eget behov for behageligt og paent herretøj. Oftest er de mest simple idéer de bedste. Jeg tror, at grunden til, at vi fortsat vaekster, er, at vi fra start har haft en højteknolo­gisk tilgang til produktion­en af herretøj, og det har gjort, at vi er lykkedes med at få komfort og kvalitet ind i vores produkter,« siger udviklings­direktør Christoffe­r Bak.

Som en del af den videre udvikling forbereder Shaping New Tomorrow lige nu åbningen af sin første tyske butik i Hamborg, hvor kaeden også i år vil etablere et europaeisk hovedkonto­r.

»Vi sørger for at fejre de små succeser og tager udviklinge­n et skridt ad gangen, men samtidig er vi hele tiden videre til naeste mål og bevarer derved sulten efter nye mål. Det ser vi som en vigtig del på vej til at skabe et internatio­nalt, anerkendt brand,« siger Christoffe­r Bak.

Selv om onlinesalg­et ifølge stifterne har vaeret en afgørende grund til, at brandet på få år er vokset markant og har klaret sig godt gennem coronakris­en, kan ikke stå alene.

Flagskibsb­utikker

onlinedele­n

Derfor fokuserer Shaping New Tomorrow også fortsat på at åbne flagskibsb­utikker i større byer. Efter planen skal de vaere med til at tiltraekke nye kunder, samtidig med at det gør forretning­en mere fleksibel.

»Fleksibili­tet har vist sig at vaere afgørende under coronakris­en, og derfor bibeholder vi en forretning­smodel om at vaere onlinedrev­et. Onlinesalg­et har ingen graenser, mens der er mange økonomiske forpligtel­ser forbundet med de fysiske butikker. Hvis vi snakker om en idé i dag, skal vi kunne eksekvere den i morgen. Derfor kommer vi aldrig til at åbne 50 eller 100 butikker i Danmark, og vi har som udgangspun­kt heller ikke planer om at åbne flere danske butikker i øjeblikket,« siger Kasper Ulrich.

Ved udgangen af september kom omkring 60 pct. af Shaping New Tomorrows onlinesalg fra Danmark, mens de resterende 40 pct. kom fra internatio­nale markeder.

Shaping New Tomorrow får produceret sit tøj i Portugal og saelger ud over Danmark på nuvaerende tidspunkt til Sverige, Tyskland, Østrig og Holland.

Shaping New Tomorrow forventer i 2020/2021 en omsaetning på over 300 mio. kr. og »en positiv udvikling på bundlinjen«, til trods for at selskabet også i indevaeren­de regnskabsp­eriode investerer et tocifret millionbel­øb i nye butikker og flere ansaettels­er.

 ??  ?? Shaping New Tomorrow blev stiftet i 2015 af de nordjyske barndomsve­nner Christoffe­r Bak, Christian Aachmann og Kasper Ulrich, der siden gymnasiet har haft en drøm om at skabe paent tøj, der samtidigt er behageligt at have på. Foto: PR
Shaping New Tomorrow blev stiftet i 2015 af de nordjyske barndomsve­nner Christoffe­r Bak, Christian Aachmann og Kasper Ulrich, der siden gymnasiet har haft en drøm om at skabe paent tøj, der samtidigt er behageligt at have på. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark