Jyllands-Posten

Bilkøbere kan se frem til masser af tilbud

Januar bød på det dårligste nysalg af biler i 12 år. Alligevel ser bilbranche­n optimistis­k på 2021salget med udsigt til naeste uges genåbning.

- MICHAEL STENVEI JESPER OLESEN michael.stenvei@finans.dk jesper.olesen@finans.dk

Naeste uges genåbning får bilforhand­lerne til at tro på et forrygende martssalg båret frem af udskudte reklamekam­pagner og masser af gode tilbud.

»Der er mange importører, som har ventet med deres traditione­lle januarkamp­agner, der er blevet lagt i skuffen. Nu bliver de formentlig fundet frem igen, og det kommer til at resultere i rigtig mange gode tilbud i marts,« siger Thomas Møller Sørensen, branchedir­ektør i DI Bilbranche­n.

Meldingen kommer oven på et januarsalg med det laveste antal nyindregis­trerede personbile­r siden 2009.

Kritik af håndtering­en

Samtidig har DI Bilbranche­n og AutoBranch­en Danmark de seneste uger løftet sløret for medlemsund­ersøgelser, der har vist, at bilforhand­lere landet rundt er overordent­lig hårdt ramt af decemberne­dlukningen, som har forfulgt bilforhand­lerne lige indtil nu.

Undervejs har det fået både forhandler­e og brancheorg­anisatione­r til at lange ud efter regeringen­s håndtering af coronakris­en, men alt det synes glemt nu.

»Vi er godt tilfredse med, at det nu ser ud til, at vi kan åbne på mandag,« siger Mads Rørvig, direktør i De Danske Bilimportø­rer.

Ligesom sin kollega i DI Bilbranche­n tror Mads Rørvig på, at marts bliver en rigtig god måned for bilsalget. En melding, han bl.a. forklarer med erfaringer­ne fra nedlukning­en i foråret sidste år.

»Da vi åbnede op i foråret, hentede vi ikke alt det tabte ind i i månederne efter, men vi hentede en stor del af det tabte. Vi håber, at det også vil gøre sig gaeldende denne gang,« siger Mads Rørvig.

Et kig på sidste års salgstal viser, at mens salget af personbile­r styrtdykke­de under nedlukning­en i marts, april og maj, stod salget i juni-december for 64 pct. af årssalget. I 2019 var det tilsvarend­e tal blot 55 pct.

Bilbranche­ns tro på, at salget vil komme hurtigt ud af startblokk­en, forklares også med, at en ny aftale om grønne bilafgifte­r har skabt afklaring omkring priserne og dermed givet købere ro om investerin­gen i en ny bil.

»Og så kan den kommende udbetaling af feriepenge vaere den ekstra faktor, som bidrager til en rigtig god marts,« siger Thomas Møller Sørensen fra DI Bilbranche­n.

I 2020 landede nysalget af biler på 199.001 stk., svarende til et fald i forhold til 2019 på 12 pct.

 ??  ?? Bilforhand­lerne håber på, at naeste uges genåbning vil betyde, at kunderne igen – som på billedet – kigger forbi, så der kommer gang i det skrantende bilsalg. Foto: JP
Bilforhand­lerne håber på, at naeste uges genåbning vil betyde, at kunderne igen – som på billedet – kigger forbi, så der kommer gang i det skrantende bilsalg. Foto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark