Jyllands-Posten

Store butikker

-

vi kan tage 500 ind mod tidsbestil­ling foran butikken, kan det måske lade sig gøre. Vi vil altid efterleve intentione­rne i de udlagte regler, men vi skal lige forstå dem først,« siger Peter Fabricius.

Hos Salling Group, der blandt aktivitete­rne rummer to Salling-stormagasi­ner i Aalborg og Aarhus, er der lige nu – ifølge kommunikat­ionschef Kasper Reggelsen – vurderinge­r i gang om, hvad genåbnings­reglen reelt betyder.

Afventer detaljer

Markedsdir­ektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv, fastslår, at organisati­onen endnu ikke har praecise bud på, hvordan tidsbestil­ling og begraenset antal kunder for over 5.000 kvm skal fortolkes. Han siger:

»Vi forventer, at regeringen og myndighede­r straks går i dialog med branchen. Men vi tolker teksten som, at der er tale om at lave en styring i antal kunder. Der er erkendt, at graensen på 5.000 kvm ikke holder, så derfor kom de butikker med i aftalen.«

I bilbranche­n er der til gengaeld stor jubel over genåbnings­planen, trods reglen om tidsbestil­ling i butikker over 5.000 kvm, idet reglen ikke skønnes at få den store betydning for branchen.

»Når vi ser med branchebri­ller på den genåbning, der er praesenter­et, så flugter den med mange af de principper, vi har efterlyst, om en mere pragmatisk tilgang til genåbninge­n af samfundet. Det glaeder os samtidig, at genåbninge­n allerede gaelder fra på mandag. Vi er meget lettede.

Det her er kaerkommen­t for en branche, som siden jul har vaeret presset, ikke mindst på salget til private,« siger branchedir­ektør Thomas Møller Sørensen, DI Bilbranche­n.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark