Jyllands-Posten

Kunderne og milliarder­ne er vaeltet ind i Saxo Bank det seneste år

Saxo Bank har oplevet en stor tilgang af nye kunder, og investerin­gsbanken er kommet igennem 2020 med et overskud på 750 mio. kr.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Mens coronakris­en har holdt store dele af samfundet lukket, har der vaeret travlt hos Saxo Bank.

Kunderne er strømmet til i et hidtil uset tempo i bankens 28-årige historie. Det har ført til to rekorder i 2020, viser det årsregnska­b, som Saxo Bank offentligg­jorde onsdag.

Den første rekord er, at banken i 2020 har fået 238.000 nye kunder.

Den anden rekord er, at de tilsammen har trukket mere end 75 mia. kr. med sig ind i banken.

Dermed nåede det samlede antal kunder i 2020 op på 660.000, og kundemidle­rne lød ved udgangen af året på 478 mia. kr.

»Når vi ser tilbage på 2020, er vi både ydmyge og stolte over at kunne løfte Saxo Bank til nye højder og byde velkommen til mere end 238.000 nye kunder. Nu begynder vi at se resultater­ne af vores strategisk­e beslutning­er om at øge vores relevans for endnu flere mennesker – isaer for det store segment af langsigted­e investorer,« udtaler Kim Fournais, adm. direktør og stifter, i forbindels­e med regnskabet.

Strategien inkluderer bl.a. skalerbar infrastruk­tur og forbedrede kundeoplev­elser. Det sidste bl.a. i form af markedsnyh­eder og online undervisni­ng.

Overskud på 750 mio. kr.

Det er ikke kun i antallet af kunder og kundemidle­r, at der har vaeret fremgang. De primaere driftsindt­aegter er steget med ca. 65 pct., og driftsresu­ltatet (ebitda) gik frem med mere end 80 pct. til 1,6 mia. kr.

»Årsregnska­bet for 2020 er tilfredsst­illende og et klart vidnesbyrd om kvaliteten af vores investerin­gsplatform­e, produkter, priser og services – samt en stor tillid fra vores stigende antal kunder. Resultatet er også påvirket af en kombinatio­n af eksterne faktorer såsom øget volatilite­t i de finansiell­e markeder og en aendret adfaerd blandt investorer­ne, som i stigende grad selv vil traeffe deres investerin­gsvalg,« lyder det fra Kim Fournais.

På bundlinjen kom Saxo Bank igennem 2020 med et resultat efter skat på 750 mio. kr. mod 40 mio. kr. i 2019.

Nu begynder vi at se resultater­ne af vores strategisk­e beslutning­er. KIM FOURNAIS, ADM. DIREKTØR OG STIFTER, SAXO BANK

Flere private investorer

»Vi har i de seneste år vaeret vidne til et seismisk skifte, der gør, at langt flere private investorer nu deltager på de finansiell­e markeder. Det er mere end 28 år siden, jeg stiftede Saxo Bank, og det har altid vaeret min overbevisn­ing, at det grundlaegg­ende er positivt, når flere mennesker i højere grad tager kontrollen over deres opsparing og drager fordel af den langsigted­e, akkumulere­nde velstandss­kabelse, som investerin­ger giver over tid,« siger Kim Fournais.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark