Jyllands-Posten

De rejste fra den danske traedemøll­e til en italiensk drømmetilv­aerelse

En presset hverdag fik Klaus Lykke og Jeanette Frank Sørensen til at rive den danske tilvaerels­e op med rode og saette kursen mod Italien. En beslutning, de ikke har fortrudt.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Når man er nødt til at holde ind til siden på turen til arbejde for at forsøge at stoppe naeseblod fremkaldt af ubehag og stress, er det tid til at overveje, hvad det egentlig er, man ønsker af tilvaerels­en.

Det gjorde Klaus Lykke Sørensen en dag lige efter årtusindsk­iftet, og få år senere havde livet fuldstaend­ig skiftet karakter.

Han havde i en årraekke bestridt en raekke lederjob, hvor flere havde vaeret givende og gode, men situatione­n på landevejen dokumenter­ede med al tydelighed, at han karriere- og jobmaessig­t var landet i en kedelig blindgyde.

Det samme var hustruen, Jeanette Frank Sørensen, der som uddannet fotograf så sit fag blive presset fra alle sider, i en tid hvor den digitale teknologi øgede konkurrenc­en markant.

»Vi var på det tidspunkt ikke et sekund i tvivl om, at vi var nødt til at sadle om. Så efter et par års forberedel­se sagde vi farvel til Danmark og satte kursen mod Italien,« fortaeller Klaus Lykke Sørensen.

Han husker datoen praecist. Det var den 3. august 2003. Huset i Skanderbor­g var solgt, og han havde sagt sit job op. Det samme havde hustruen, der i en periode havde arbejdet som paedagogme­dhjaelper.

»Vores to børn, Max og Lykke, var på det tidspunkt 13 og 10 år. Dem hev vi ud af deres trygge danske tilvaerels­e, men til gengaeld var bagagerumm­et fyldt med forhåbning­er og en god portion mod,« forklarer Frank Sørensen.

Jeanette

Det italienske drømmested

At turen gik til netop Italien, var ikke tilfaeldig­t. Parret havde allerede på dette tidspunkt mange gode minder fra landet, hvor isaer Gardasøen havde gjort et uudslettel­igt indtryk.

»Hjemme i Danmark havde vi drevet et hobbylandb­rug, hvor vi ligeledes tilbød opstaldnin­g af heste. Vi fandt ud af, at vi var rigtig gode til at vaere i kontakt med og servicere mennesker, så hvorfor ikke kombinere den egenskab med vores forkaerlig­hed for italiensk mad, vin og kultur,« siger Klaus Lykke Sørensen.

Som sagt så gjort, og i 2005 fandt parret drømmested­et, som nu er indrettet til ferielejli­gheder, i Vaiano midt mellem Firenze og Rom.

»Vi har Trasimenos­øen som naermeste nabo og ligger lige på graensen mellem

Umbrien og Toscana, der er populaert blandt danske turister,« siger Jeanette Frank Sørensen.

I 2006 var parret klar til at tage imod de første gaester i husets fire ferielejli­gheder. Siden har de to danskere udvidet til også at fungere som udlejnings­bureau for en raekke af naboerne i området.

En blivende destinatio­n

De første år i Italien var dog ikke uden udfordring­er. Parret måtte tage til takke med en raekke forhåndenv­aerende job af meget forskellig­e karakter, og børnenes hverdag i en italiensk skole, hvor engelsk ikke var på dagsordene­n, var heller ikke helt nem.

Men både foraeldre og børn sled i det, og i dag er det danske par ikke i tvivl: Huset i Vaiano er deres hjem.

»Vores datter er flyttet hjem til Danmark, men vores søn bor her stadig og er netop startet op som selvstaend­ig fotograf med speciale i ejendomsfo­tograferin­g,« siger Jeanette Frank Sørensen.

Hun laegger ikke skjul på, at hun føler sig privileger­et over, at parret i dag har en dagligdag, der er meget anderledes end hjemme i Danmark, og at Vaiano er en blivende destinatio­n.

»Vi ånder og lever for det, vi laver nu. Mange af vores gaester synes, vi knokler for dem, men det synes vi ikke. Det her er vores liv nu,« forklarer Klaus Lykke Sørensen, med henvisning til at arrangemen­ter med eksempelvi­s madlavning og vinsmagnin­g indgår i tilbuddene til gaesterne.

»Lige fra Jeanette og jeg laerte hinanden at kende, havde vi en ambition om, at vi skulle ud i verden. Det blev dog ikke til noget, og lige pludselig hang vi fast i traedemøll­en og en hverdag, der var ekstremt presset,« siger Klaus Lykke Sørensen og fortsaette­r:

»Min oplevelse med naeseblod i bilen på vej til arbejde var lige praecis den øjenåbner, der gjorde, at vi trak stikket for at realisere vores livsdrøm. Det er en beslutning, vi ikke har fortrudt ét sekund.«

Min oplevelse med naeseblod i bilen på vej til arbejde var lige praecis den øjenåbner, der gjorde, at vi trak stikket for at realisere vores livsdrøm. KLAUS LYKKE SØRENSEN, EJER AF FERIESTEDE­T POGGIO DEI LAGHI

 ??  ?? Villaen i Vaiano ligger mellem Firenze og Rom og rummer i dag fire ferielejli­gheder.
Foto: Privat
Villaen i Vaiano ligger mellem Firenze og Rom og rummer i dag fire ferielejli­gheder. Foto: Privat
 ??  ?? Klaus Lykke og Jeanette Frank Sørensen er enige om, at Vaiano er en blivende destinatio­n.
Foto: Privat
Klaus Lykke og Jeanette Frank Sørensen er enige om, at Vaiano er en blivende destinatio­n. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark