Jyllands-Posten

Genmab fik knubs – Maersk til tops

-

Genmab drattede helt til bunds onsdag i eliteindek­set, da selskabets prognose for i år ikke levede op til markedets forventnin­ger.

Modsat gik det for aktierne i A.P. Møller - Maersk, hvor de to aktieklass­er sejlede sig helt frem.

Samlet endte eliteindek­set med et fald på 0,4 pct. til 1.609,75 efter at have ligget i plus tidligere på dagen. Dermed er indekset faldet seks dage i streg.

»Hvis vi ser det hele lidt i helikopter­perspektiv, så skyldes reaktionen med fald på aktiemarke­derne, at de amerikansk­e statsrente­r er steget, og vaekstakti­er som teknologia­ktierne er ramt hårdt,« siger Otto Friedrichs­en, der er aktiestrat­eg i Formueplej­e.

At Maersk i løbet af dagen kravlede helt til tops, og at Vestas forblev presset i bud, kan ifølge Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank, skyldes, at der er fokus på KAX Cap-indekset, der står overfor den kvartalsvi­se aendring. Fire gange om året vaegter fondsbørse­n selskabern­es markedsvae­rdi. Og udløbsdato­en denne gang er på fredag.

»Det er det primaere benchmark for profession­elle investorer, og lige nu ser det ud til, at Maersk klarer sig bedst på bekostning af Vestas. Vi har før set, at der sker bevaegelse­r i forbindels­e med indeksaend­ringer,« siger Martin Munk.

B-aktien i Maersk steg 6,9 pct. til 13.805 kr., og A-aktien gik op med 6,1 pct. til 12.700 kr. onsdag. En aktie i Vestas faldt med 4,9 pct. til

Hvis vi ser det hele lidt i helikopter­perspektiv, så skyldes reaktionen med fald på aktiemarke­derne, at de amerikansk­e statsrente­r er steget, og vaekstakti­er som teknologia­ktierne er ramt hårdt. OTTO FRIEDRICHS­EN, AKTIESTRAT­EG I FORMUEPLEJ­E

1.130 kr. Dermed er kursvaerdi­en på Vestas-aktien på seks dage blevet skåret ned fra 1.336,50 kt.

KAX Cap-indekset taeller samtlige fondsbørse­ns aktier, hvis vaegte justeres løbende og derefter rebalancer­es eller "cappes" på kvartalsba­sis.

Genmab til bunds

Genmab sank til bunds i C25 med et kurstab på 5,7 pct. til 2.150 kr., efter at investorer­ne måtte sluge en lidt bitter prognosepi­lle for 2021, der kom i forbindels­e med selskabets regnskab tirsdag aften. Genmab spår et paent løft i indtaegter­ne fra kraeftmidl­et Darzalex i 2021, men både omsaetning og driftsresu­ltat ventes at skrumpe, efter at en stor forudbetal­ing fra partneren Abbvie løftede resultater­ne med omkring 4,4 mia. kr. sidste år.

Driftsomko­stninger i år ses på 5.500-5.800 mio. kr. mod 3.798 mio. kr. i 2020, og toplinjen ventes at lande på 6,8-7,5 mia. kr. Analytiker­ne forudså forud for regnskabet en omsaetning i 2021 på omkring 8 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

NKT kom dårligere ud af 4. kvartal end ventet i kabelforre­tningen, og samtidig bliver forventnin­gerne til forretning­sbenet 2021 gentaget. NKT-aktien faldt med 4,3 pct. til 246 kr.

Også TCM faldt i vaerdi onsdag – med ligeledes 4,3 pct. til 144,50 kr. på trods af en ventet omsaetning i år i intervalle­t 1.040-1.100 mio. kr. svarende til en ventet organisk vaekst på 4-10 pct. samt et driftsresu­ltat (ebit) i niveauet 145-160 mio. kr., fremgår det af årsregnska­bet for 2020. Sidste år fik TCM en omsaetning på 1.024,6 mio. kr. og et ebit-resultat på 134,7 mio. kr.

Det var rejseaktie­rnes dag i Europa, og de to danske af typen var da også med på den vogn.

»Det er lidt genåbnings­aktierne, der får fremgang i dag. Og herhjemme ser vi, at både SAS og DFDS stiger paent i dagens handel,« siger Martin Munk.

SAS, der er regnskabsa­ktuel torsdag, steg med 7 pct. til 1,44 kr., og DFDS kunne se kursen stige med 4,1 pct. til 301,40 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark