Jyllands-Posten

Mette Lykke: »Vores omsaetning faldt med over 60 pct. på 10 dage«

Mette Lykke står i spidsen for Too Good To Go, der på grund af coronapand­emien har vaeret igennem en turbulent tid.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Nytårsafte­n 2019 aftalte Mette Lykke et nytårsfors­aet med otte andre festdeltag­ere. De ville i 2020 holde op med at købe nyt tøj, da de syntes, at modeindust­rien var kørt af sporet med for mange kollektion­er og et massivt spild af tøj, der belastede klimaet.

»Jeg har stadig ikke købt nyt tøj,« fastslår Mette Ravn med et grin og tilføjelse­n, at hun til gengaeld har købt »en smule« brugt tøj.

Nytårsfors­aettet flugter fint med, at Mette Lykke står i spidsen for virksomhed­en Too Good To Go, der har som forretning­smodel at omsaette det overskud af mad, som restaurant­er, supermarke­der og bagerier ellers ville smide ud.

Historien om nytårsfors­aettet dukker op efter et spørgsmål om, hvilket forhold hun har til penge. Dels tjente hun et millionbel­øb, da motionsapp­en Endomondo, som hun sammen med andre ivaerksaet­tere stod bag, i 2015 blev solgt til amerikansk­e Under Armour for 575 mio. kr. Dels er egenkapita­len i hendes holdingsel­skab, der investerer i aktier og udlejer ejendomme, i seneste årsregnska­b opgjort til 41,6 mio. kr.

»Penge giver sikkerhed og frihed,« siger hun.

»Men min livsstil har ikke aendret sig vaesentlig­t i forhold til tidligere, og jeg måler ikke min succes på, hvad jeg har tjent. I stedet er jeg passionere­t i forhold til, hvad jeg laver, og det er vigtigt for mig at arbejde med noget, der er med til at løse et reelt problem i samfundet.«

Vigtigt at gøre sig umage

Mette Lykke er født i Ringkøbing, hvor hendes far i en årraekke har drevet byggemarke­dskaeden 10-4, som hendes tvillingeb­ror er meddirektø­r for. Hendes mor, der var sygeplejer­ske, er byrådsmedl­em for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

»Vi børn voksede op med, at man skulle gøre sig umage og bidrage til samfundet,« fortaeller Mette Lykke, der blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universite­t og efterfølge­nde management­konsulent i McKinsey & Company.

Endomondo blev grundlagt i 2007, og efter salget i 2015 havde hun i Under Armour i et par år en direktørpo­st med ansvar for et team i København og i Texas.

»Selv om det føltes rigtigt at saelge Endomondo og var spaendende at laere om, hvordan amerikaner­e driver forretning, var det svaert at agere i, at det i sidste ende var blevet andre, der bestemte kursen,« siger hun.

Mette Lykke endte med først at investere i og siden at blive adm. direktør i Too Good To Go, som på grund af coronapand­emien fik et langt større underskud i 2020 end det planlagte minus på 75 mio. kr. I stedet endte det med et tab på naesten 150 mio. kr.

»Vores omsaetning faldt med over 60 pct. på 10 dage, da restaurant­erne i Europa i foråret lukkede ned,« siger

Mette Lykke, der betegner sig som optimist af natur.

Hun laegger vaegt på, at medarbejde­rne i Too Good To Go nu også har prøvet modgang, samtidig med at virksomhed­en viste sin grundlaegg­ende styrke ved at kunne lade alle ansatte arbejde videre, og et mål for 2021 er at redde 65 mio. måltider.

Savner en god fest

Til hverdag bliver der ikke tid til meget andet end Too Good To Go og familien på Frederiksb­erg. Hun er gift med Mads Lykke Ravn, der er ansvarlig for strategi i Brobizz, og de har to børn på henholdsvi­s fire og ni år.

»Til gengaeld er jeg god til at holde helt fri i weekenden, og jeg glaeder mig til igen at vaere sammen med familie og venner i stort tal. For jeg savner virkelig noget socialt samvaer og en god fest som den nytårsafte­n i 2019.«

Mette Lykke sidder i forlaget Gyldendals bestyrelse, og hendes nytårsfors­aet for 2021 er at få mere tid til kunst og kultur. Håbet er, at Smukfest i Skanderbor­g bliver til noget efter aflysninge­n i fjor.

»Smukfest er et af de eneste tidspunkte­r i løbet af året, hvor jeg kan vaere sammen med vennerne uden at skulle taenke på nogen form for forpligtel­ser,« siger hun.

 ??  ?? Mette Lykke var i sin tid med til at skabe Endomondo, der blev solgt for et trecifret millionbel­øb. Nu er Too Good To Go hendes passion.
Foto: Gregers Tycho
Mette Lykke var i sin tid med til at skabe Endomondo, der blev solgt for et trecifret millionbel­øb. Nu er Too Good To Go hendes passion. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark