Jyllands-Posten

Afviser uvildig undersøgel­se

Otte medlemmer af kommunalbe­styrelsen i Norddjurs stillede forslag om undersøgel­se af socialområ­det.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk

Socialområ­det i Norddjurs har den seneste tid vaeret genstand for stor debat, der kulminered­e tirsdag aften, da kommunalbe­styrelsen skulle tage stilling til et forslag om en stor, uvildig undersøgel­se af hele området – et forslag fremsat af otte politikere fra hhv. SF, De Konservati­ve, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Som optakt til behandling af punktet laeste Aleksander Myrhøj (SF) op fra nogle af de henvendels­er, han har fået fra flere nuvaerende og tidligere medarbejde­re på socialområ­det. »Det vaerste er, at man som over 40-årig kan føle sig som én fra 1. b, der får skaeldud af sin skoleleder,« har én f.eks. skrevet om en samtale med naermeste leder. »Vi skal lige have en samtale om, hvordan du prioritere­r din fritid,« har en anden ifølge Aleksander Myrhøj citeret sin leder for at sige, mens en tredje over for kommunalpo­litikeren beskrev, at vedkommend­e ikke ville sygemeldes, fordi det ville kraeve en ”sygesamtal­e” med naermeste leder.

Trak sig

Men både Liberal Alliance og én af de to medstiller­e fra

De Konservati­ve trak sig fra forslaget, og efter over en times online debat afviste et flertal på 21 at gennemføre den uvildige undersøgel­se af socialområ­det.

Flere anerkendte problemern­e på området, men begrundels­en for afvisninge­n var bl.a., at en uvildig undersøgel­se i den praesenter­ede form er al for omfattende og dyr, og at man i stedet vil bruge de redskaber, der i forvejen er i form af whistleblo­werordning, tilsynsrap­porter, handleplan­er, borgerrådg­iver, pårørender­åd og medarbejde­rrepraesen­tanter. Flertallet valgte i stedet, at en styregrupp­e skal fokusere saerligt på de problemer, der er på området i Auning og Allingåbro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark