Jyllands-Posten

Genåbnings­glaede med forbehold

Meldingen om den foreståend­e genåbning fra på mandag blev modtaget med varierende grader af begejstrin­g i det østjyske. JP Aarhus har taget genåbnings­temperatur­en hos politikere, organisati­oner, skoler samt erhvervs- og kulturlive­t.

-

stille i sommermåne­derne, og det er bestemt ikke sådan, han foretraekk­er det.

»Det bliver lidt spøgelsesa­gtigt med de tomme lokaler. Det er en gammel efterskole, den er fra 1868, og vi har nogle vandrehist­orier om den første forstander, som kommer og spøger. Man kan naesten fornemme det, når her er tomt,« siger han smågrinend­e og fortsaette­r:

»Det er underligt, fordi det er ikke det, som det er beregnet til. Det er beregnet til liv og glade unge mennesker.«

Kampgejste­n lever videre

Forstander­en laegger heller ikke skjul på, at perioden isaer har vaeret hård for eleverne, som savner samvaeret, og for personalet, som også har måttet genopfinde sig selv.

»Vi er ved at vaenne os til det og bliver bedre og bedre til online undervisni­ng og arrangemen­ter. Men det traekker taender ud på os alle sammen, og ikke mindst er det synd for eleverne, at de ikke kan komme tilbage og vaere sammen,« siger han.

Han roser dog isaer den fortsatte kampgejst, som de unge mennesker og personale har, på trods af at man snart går ind i nedlukning­ens tredje måned. En kampgejst, som lover godt for fremtiden, uanset om de vender tilbage den 15. marts eller senere endnu.

»Der er en kampånd herude. Det er noget, vi skal stå sammen om, og noget, vi skal klare. Og hver gang der kommer en nyhed om, at vi lige skal vente 14 dage mere, tager vi en dyb indånding og siger: Så strammer vi ballerne, og så kører vi en gang til. Der er en kampgejst og en tro på, at man kan komme tilbage, og at man kan få en god afslutning,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark