Jyllands-Posten

Venstre-leder kritiserer S og SF

Der burde vaere presset mere på for, at flere skolebørn i Aarhus kan komme tilbage i skole, ligesom i det nord- og vestjyske, mener V. Skolerådma­nd opfordrer til at stoppe med mudderkast.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JØRGEN RYE Esben.L.Mikkelsen@jp.dk jorgen.rye@jp.dk

Smitten er lav i Aarhus, og derfor burde der vaere blevet talt med en skarp tunge til partierne på Christians­borg for at få de aeldste elever tilbage i folkeskole­n.

Det mener Venstres politiske leder og borgmester­kandidat i Aarhus, Christian Budde, som retter sin kritik mod byens borgmester­baerende parti, Socialdemo­kratiet, og rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF).

»Folkeskole­elever kommer tilbage i Vest- og Nordjyllan­d. Der er intet til hinder for, at 5.-8. klasseelev­er og hele overbygnin­gen kan komme tilbage i Aarhus. Genåbninge­n er et politisk valg, og med lokale briller er det aergerligt og kritisabel­t, at SF og S i Aarhus ikke har vaeret dygtigere til at snakke med regeringen og SF på Christians­borg. SF sagde i sidste uge, at man ønskede alle store elever tilbage. Det har man slået bak på,« siger Christian Budde.

På et pressemøde onsdag blev genåbninge­n af Danmark med regionale forskelle praesenter­et. Således er det kun på Bornholm, at grundskole­r, efterskole­r og klubtilbud genåbnes fuldt ud, mens afgangsele­verne i grundskole­rne i det nord- og vestjyske kan vende tilbage.

»Det havde vaeret klaedeligt, hvis man fra Aarhus havde sagt, at vi er klar til at tage de store elever og de unge tilbage, delt eller delvist. Man har forsømt en oplagt lejlighed til at tale med en klar Aarhus-stemme,« siger Christian Budde.

Socialdemo­kratiets politiske ordfører, Anders Winnerskjo­ld, undrer sig over kritikken. Han mener ikke, at der er en konflikt.

»Vi er alle interesser­ede i at åbne, når det er forsvarlig­t. Det burde man koncentrer­e sig om i stedet. Ingen har interesse i at forlaenge nedlukning­en mere end højst nødvendigt. Ingen,« siger han og peger på, at genåbning skal koordinere­s nationalt med hensyn til sundhedsmy­ndigheders og eksperters vurderinge­r:

»Det kan ikke vaere lokalpolit­iske mavefornem­melser, som afgør det.«

Thomas Medom aergrer sig over Venstre-lederens udmelding og peger på, at politikern­e i Aarhus frem til i dag har haft et godt tvaerpolit­isk samarbejde om at håndtere corona.

»Det er en skam at begynde at kaste med mudder efter hinanden, bare fordi de gør det på Christians­borg. Genåbninge­n er jo ikke et enkelt politisk valg, men baserer sig på råd fra eksperter, og den nuvaerende genåbning kan ende med at presse sundhedsva­esenet til det yderste,« siger børne- og ungerådman­den og påpeger, at SF ikke vil kan straekke sig laengere i genåbninge­n, end de sundhedsfa­glige anbefaling­er kan baere:

»Det burde Venstre heller ikke, men jeg deler ønsket om at få alle elever i skole igen hurtigst muligt.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark