Jyllands-Posten

Rådmand: »Et lille lys i mørket«

Børn og Unge-rådmand Thomas Medom (SF) glaeder sig over, at afgangsele­verne i Aarhus måske kan komme i skole fra 15. marts. Han opfordrer til øget brug af nødundervi­sning.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Eleverne i 9. og 10. klasse i Aarhus kan - måske - få lov at komme fysisk i skole igen fra mandag den 15. marts.

Det er udsigten, efter at regeringen og støttepart­ierne praesenter­ede en plan for delvis genåbning på et pressemøde onsdag middag. Muligheden glaeder børn- og ungerådman­d Thomas Medom (SF), selv om det er et lille skridt.

»Jeg håber meget, at smittetall­ene ikke udvikler sig, så vi kan få afgangsele­verne tilbage fra mandag den 15. marts. Vi ønsker selvfølgel­ig alle at åbne så meget som muligt, men jeg tror, det er klogt, at man vaelger at følge ekspertern­es vurderinge­r og ikke mandagsvir­ologerne. Oveni er regeringen og støttepart­ierne tilsynelad­ende gået til yderkanten af, hvad sundhedsva­esenet kan holde til,« siger Thomas Medom.

Med ”mandagsvir­ologer” henviser han til ikke-sundhedsfa­glige vurderinge­r. Rådmanden opfordrer nu skoler, foraeldre og elever til at bruge redskaber som nødundervi­sning og en ny mulighed for, at fire elever kan mødes udendørs med en laerer.

»Vi har et kraftig fokus på trivsel for eleverne, og vi gør alt det, vi kan indenfor retningsli­njerne, og det betyder bl. a., at eleverne nu kan samles i små grupper udendørs med deres laerer. Det skal vi arbejde med lokalt og desuden sikre, at flere kommer af sted i nødundervi­sning, hvor vi også i Aarhus ser for få elever i den ordning, men vi har sat forskellig­e initiative­r i gang. Alle traenger til at komme af sted, men nogle traenger ekstra meget,« siger Thomas Medom.

Hvornår forventer du, at 5.-8. klasserne kan komme i skole igen?

»Jeg har ikke noget kvalificer­et bud på det, men jeg håber selvfølgel­ig, at det kan ske så hurtigt som muligt. Det bør ligge øverst i bunken naeste gang, der kan åbnes mere op. Heldigvis får vi nu også noget idraet og fysisk bevaegelse åbnet op igen, og det er da et lille lys i mørket, men vi glaeder os alle til den endelige genåbning af alle skolerne,« siger Thomas Medom.

Er I klar til testopgave­n af eleverne?

»Ja, vi bliver klar. Vi beviste på en uge, at vi kunne organisere test af medarbejde­rne, da vi skulle det på skoleområd­et ved den første genåbning. Her fik vi via jobcentret ansat og oplaert 100 medarbejde­re til at løse den testopgave, og det system kan vi opskalere, så vi også kan teste eleverne,« siger rådmanden, der glaeder sig over, at der ikke er formuleret krav om tvangstest af eleverne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark