Jyllands-Posten

Bilforhand­lere glaeder sig over genåbning

Fra mandag kan landets bilforhand­lere atter åbne. Nu håber de blot, at kunderne følger med.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Under nedlukning­en har landets bilforhand­lere fundet kreative måder at saelge på, men nu glaeder man sig over, at man igen kan byde kunderne velkommen i de østjyske showrooms.

»Vi er glade for, at vi nu langt om laenge har hul igennem igen, men for pokker, det har bare ikke vaeret nødvendigt. Vi skulle have åbnet for lang tid siden. Vi var åbne med restriktio­ner hele sidste år uden problemer og har gjort virkelig et stort stykke arbejde for at spritte og skaerme af. Vi har nogle kaempe arealer at gøre det på. Det kunne vi styre sidste år, og det har vi også kunnet styre i år,« siger René Petersen, adm. direktør og medejer i Anders Petersen Automobile­r.

Bilforhand­leren har tre afdelinger i Risskov, Grenaa og Hadsten, og ingen af dem overstiger de maksimalt tilladte 5.000 kvm.

Så heldige er man ikke hos Nielsen Car Group, der med Bilernes Hus i Silkeborg har for store arealer til den fastsatte graense. På trods af det får Nielsen Car Groups resterende 10 forhandler­e lov til at åbne.

»Det er en glaedelig nyhed, som vi i dén grad har set frem til. Det har vaeret en hård tid, så det er meget kaerkommen­t. Jeg havde selvfølgel­ig håbet, at Bilernes Hus også kunne åbne. Vi kigger lidt på, om butikken kan lukkes lidt af, der er jo heldigvis masser af ind- og udgange, hvad det angår. Vi undersøger, om det kan lade sig gøre,« fortaeller driftsdire­ktør Anders Nielsen.

God plads

De sidste to måneders nedlukning har vaeret hårde for både Anders Petersen Automobile­r

og autobranch­en generelt, fortaeller René Petersen. Salget af personbile­r har for hans tre forhandler­e ligget i indeks 25 og 30.

»Vi har haft åbent på vaerkstede­t hele tiden. Det er kun salgsafdel­ingen, der har vaeret lukket. En kunde måtte gerne gå ind på vaerkstede­t, men han måtte ikke gå ind og kigge på en bil inde i salgsafdel­ingen. Det har vaeret lidt underligt det hele, men vi glaeder os bare til at komme i gang igen,« siger han.

Nu håber begge forhandler­e blot, at kunderne er klar til at bruge penge.

»Hvis vi tager de 10-14.000 kvm, vi har i Bilernes Hus, og kigger på de gennemsnit­ligt 30 mennesker, der besøger os i løbet af en arbejdsdag, så taenker jeg godt, at man kan få et par hundrede kvadratmet­er pr. kunde herude,« siger Anders Nielsen grinende og tilføjer:

»Vi håber, folk har en appetit på at komme ud og købe en bil. Vi saetter i hvert fald alt ind på at vaere klar, når kunderne kommer.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark