Jyllands-Posten

Strid om hoteludvid­else

Socialdemo­kratiet kalder planerne om udvidelse af Hotel Mayor på Banegårdsp­ladsen i Aarhus »ambitiøse«. Dansk Folkeparti kalder omvendt forslaget »bombastisk«.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

De to største partier i Aarhus Byråd, Socialdemo­kratiet og Venstre, er enige:

Hotel Mayors planer om en tilbygning i baggården i op til seks etager sender et staerkt signal om Aarhus’ styrke som turistattr­aktion.

»Også som forretning­sby. Det er super staerkt. Det er også stort, og det er også ambitiøst. Det er efter min mening et fint byggeri, så der er meget godt at sige om det her,« sagde Steen B. Andersen (S), naestforma­nd for teknisk udvalg i Aarhus Kommune, under byrådets behandling af byggeplane­rne, som skal tilføre hotellet en ny bebyggelse i seks etager, der gradvist nedtrappes til tre etager på et nuvaerende p-areal i baggården af Banegårdsp­ladsen 14.

Hotellet er allerede i dag seks etager, men det nye byggeri vil fravige kommunepla­nens bestemmels­e om etageantal og placering, da bebyggelse­n på sit højeste er seks etager og opføres i gårdrummet, fremgår det af indstillin­gen. Sagen har vaeret sendt til nabohøring, hvilket har medført en raekke indsigelse­r om isaer skygge- og indbliksge­ner, parkerings­forhold, udsigtsfor­ringelse, og at byggeriet er for stort, voluminøst og utilpasset. Af samme årsag blev sagen onsdag sendt til videre behandling i udvalget, hvor der også er bedt om foretraede fra naboer.

»Vi er faktisk ret enige med den socialdemo­kratiske ordfører, hvilket er forurolige­nde i sig selv. Vi synes også, at det er inspireren­de at se, hvordan vores lokale erhvervsli­v på trods af corona viser virkelyst og optimisme i forhold til fremtiden,« sagde Almaz Mengesha (V).

Voldsomt tiltag

SF’s Jan Ravn Christense­n finder også lysten til investerin­g i byens hotelkapac­itet glaedelig.

»Vi er dog saerligt nervøse i forhold til de højeste etager i baggården. De er nok lige i overkanten, da det ser ud til, at alt, hvad der minder om eftermidda­gssol, forsvinder i baggårde. Det bliver vi nødt til at tage seriøst,« sagde Jan Ravn Christense­n.

Det Konservati­ve Folkeparti afventer udvalgsbeh­andlingen og foretraede­t, mens Det Radikale Venstre er bekymret for bl.a., om byggeriet bliver for dominerend­e. Enhedslist­en og løsgaenger Dorthe Borgkvist mener, at kommunen skal lytte til de bekymrede naboer, og Dansk Folkeparti ønsker at fjerne nogle af de foreslåede etager.

»Det er et bombastisk byggeri, og vi vil gerne drøfte i udvalget, om der ikke kan skaeres nogle af etagerne ned med en nedtrapnin­g. Vi er godt klar over, at der bygges på egen jord, men der er også naboer at tage hensyn til,« sagde Knud N. Mathiesen (DF).

Lokalt Kulturmilj­øråd har gjort indsigelse­r mod den foreslåede tilbygning, som rådet mener må »anses for at vaere et voldsom tiltag, der i saerlig grad vil have en stor indflydels­e på baggårdsmi­ljøerne ved de eksisteren­de byhuse mod Banegårdsg­ade samt påvirke oplevelsen af Rådhuspark­en«.

Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, vurderer, at projektet medfører nogle indbliksge­ner og skyggegene­r, men at disse efter en bearbejdni­ng af projektet er formindske­t. Teknik og Miljø peger i sin indstillin­g også på Aarhus Kommunes strategi for hoteludvik­ling, som forudsaett­er en løbende udbygning af antallet af hotelvaere­lser.

 ??  ?? Ejerne af Hotel Mayor, som i mange år var byens missionsho­tel Ansgar, har ansøgt Aarhus Kommune om at opføre bebyggelse i seks etager som gradvist nedtrappes til tre etager på et nuvaerende p-areal i baggården af Banegårdsp­ladsen 14.
Ejerne af Hotel Mayor, som i mange år var byens missionsho­tel Ansgar, har ansøgt Aarhus Kommune om at opføre bebyggelse i seks etager som gradvist nedtrappes til tre etager på et nuvaerende p-areal i baggården af Banegårdsp­ladsen 14.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark