Jyllands-Posten

Ensomhed blandt unge er et stort problem. Sunde faellesska­ber er vejen frem, ikke pc-spil

For mig er computersp­il en del af problemet, når det kommer til mistrivsel blandt de unge. Bør vi ikke hellere støtte idraetsfor­eninger og andre faellesska­ber?

- JANUS BOYE

Onsdag den 17. februar bragte JP Aarhus et laeserbrev skrevet af venstrefol­kene Mathilde Bressum (MB) og Christian Budde (CB). De to ønsker at ophøje “gaming” eller rettere sagt computersp­il til et mirakelmid­del, som skal virke »imod unges mistrivsel og ensomhed«.

Det kommer måske ikke som nogen overraskel­se, at foreningsl­ivet og sunde faellesska­ber i min optik er et bedre bud på vejen frem i Aarhus. For mig er computersp­il en del af problemet, når det kommer til mistrivsel blandt de unge. De fleste savner altså deres venner. Ikke deres skaerm.

Isaer i denne tid, hvor mange unge er presset på deres mentale sundhed og savner både skole og fritidsliv, er det ekstra vigtigt, hvad vi gør for ungdommen i Aarhus. Med seks til otte timers skaermtid hver dag, virker det aerlig talt mere oplagt at satse på de sunde faellesska­ber i de lokale idraetsfor­eninger i stedet for mere tid foran skaermen. Mange af de lokale idraetsfor­eninger kaemper endda med økonomien og faldende medlemstal, netop grundet corona, så de har også behov for vores støtte.

kandidat for Socialdemo­kratiet til kommunalva­lget, Aarhus

Selv i en coronatid kan du f.eks. prøve at spille discgolf i Tilst eller stå på skateboard ved Godsbanen, og der er heldigvis mange andre gode muligheder i Aarhus.

Der er masser af godt i at spille computersp­il for nogle, men det virker helt ude af proportion­er at tale om et kaempe potentiale på generelt niveau. Vores mangel på fysisk udfoldelse resulterer faktisk i, at et stadig større antal unge danskere er overvaegti­ge. På sundhed.dk står der om overvaegti­ge børn: » ... computer, iPads, smartphone­s og tv har ført til, at børn bevaeger sig mindre end tidligere«. Vi taler altså om noget, der fører til mistrivsel og en deraf følgende samfundsud­gift, der løber op i milliarder

 ??  ?? Tegning:
Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark