Jyllands-Posten

Han lod sig ikke slå ud af, at han var for ung til jobbet som direktør

Kurt Jensen stod i årtier i spidsen for Frøs Sparekasse. De seneste år har han investeret tid i regionspol­itik og i sin store familie.

- KRISTOFFER BRAHM kristoffer.brahm@finans.dk

Det var ikke mange måneder, landets laengst siddende bankdirekt­ør gik og hyggede sig som pensionist, før han kastede sig over en ny karriere.

Den 31. marts 2017 stoppede Kurt Jensen som adm. direktør i Frøs Sparekasse. Det skete efter 37 år på posten og sammenlagt 42 år som topchef i en dansk sparekasse.

Ni måneder senere sprang han ud som politiker i regionsråd­et i Region Syddanmark, hvor Stephanie Lose er formand. Ligesom hende er han valgt ind for Venstre.

Kurt Jensen understreg­er, at han ikke har deciderede politiske maerkesage­r. Men han naevner centralise­ring som et område, han er stor modstander af.

»Det man var ved at lave med at flytte kraeftbeha­ndlingen af børn til København, synes jeg var fuldstaend­ig vanvittigt,« siger han.

Han peger på, at Sundhedsst­yrelsen og Rigshospit­alet i København i årevis har arbejdet på at flytte al behandling af kraeftramt­e børn til Rigshospit­alet.

Som sparekasse­direktør var Kurt Jensen ligeledes kendt for at blande sig i debatten. Det gjaldt blandt andet de skadelige konsekvens­er af graensehan­dlen på Frøs Sparekasse­s hjemmebane i Syddanmark.

Dens hovedsaede ligger i Rødding. Her bor Kurt Jensen

med aegtefaell­en, Ruth, som han har vaeret gift med siden 1972. Familien taeller også fire børn og 10 børnebørn.

Sparekasse­n voksede

Frøs Sparekasse var lukningstr­uet, da han kom til i 1980. Dengang var Finanstils­ynet på besøg hvert år for at se, om der var penge nok på kistebunde­n til at fortsaette driften.

I hans tid voksede sparekasse­n fra 20 til 144 medarbejde­re og fra to til 11 filialer. Indlånet voksede fra 75 mio. kr. til 4,8 mia. kr.

Undervejs blev sparekasse­n i 2010 kåret til Danmarks bedste arbejdspla­ds og til Europas bedste arbejdspla­ds i 2011.

Men det var lige før, at den karriere, der gjorde Kurt Jensen

til Danmarks laengst siddende bankdirekt­ør, slet ikke fik lov til at begynde.

Han blev nemlig som 28årig ansøger fravalgt, da bestyrelse­n indkaldte kandidater til samtale om det ledige direktørjo­b.

»Jeg var ikke gammel nok,« fortaeller Kurt Jensen.

Der stod i jobannonce­n, at den kommende direktør skulle vaere mellem 30 og 45 år, men Kurt Jensen, hvis livs- og ledelsesfi­losofi bygger på at se muligheder frem for begraensni­nger, lod sig ikke slå ud af den detalje. Han kontaktede headhunter­en og bad om at komme i betragtnin­g, og han endte med at få jobbet.

Karrieren i finanssekt­oren begyndte med en elevplads i Brørup Sparekasse i 1969. Fra 1975 til 1980 var han adm. direktør

Sparekasse.

Uddannelse­n er blevet suppleret med lederkurse­r fra Insead i Paris i Frankrig, en merkonomud­dannelse og en certificer­et bestyrelse­suddannels­e. i Glejbjerg

Mere tid til familien

Ud over det politiske arbejde nyder Kurt Jensen at have fået mere tid til familien og børnebørne­ne.

»Det er fantastisk. Der er ikke laengere et pres fra omverdenen med budgetter og mål, som der var i de 42 år, jeg var så heldig at vaere direktør,« siger Kurt Jensen.

Rejser er en af de store fritidsfor­nøjelser og gerne med hele familien. Den har blandt andet vaeret sammen i Californie­n i USA, og hvis coronapand­emien tillader det, står den til sommer på en ferie til Østrig med aegtefaell­e, børn, svigerbørn og børnebørn.

Tidligere var løb en stor fritidsint­eresse, og Kurt Jensen har igennem årene gennemført 13 maratonløb.

I 2016 blev han kåret som årets aeresrumme­lpot. Det er en pris, der tildeles personer, der har gjort det sjovere, bedre og mere interessan­t at bo i Sønderjyll­and.

 ??  ?? Kurt Jensen var landets laengst siddende bankdirekt­ør. Han var i årtier topchef i Frøs Sparekasse i Rødding.
Foto: Gregers Tycho
Kurt Jensen var landets laengst siddende bankdirekt­ør. Han var i årtier topchef i Frøs Sparekasse i Rødding. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark