Jyllands-Posten

Sammen med gode venner har Lars Ive investeret i et bådevaerft

Lars Ive var chefskikke­lse i Matas, i Magasin og i DSB samt i North Sails. Han er medlem af Zoologisk Haves bestyrelse og medejer af et vaerft.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Lars Ive har en livslang passion for sejlsport, og i sin ungdom vandt han fire verdensmes­terskaber i havkapsejl­ads.

Den tidligere direktør i en raekke større selskaber har sejlet hele livet, så da han nåede alderen som pensionist, fandt han det oplagt at blive medejer af et bådevaerft.

Sammen med gode venner har han derfor investeret i Jakob Jensens Bådevaerft i Københavns Nordhavn, som han besøger et par gange om ugen.

»For sådan en halvstuder­et røver som mig er det livsbekrae­ftende at komme ud og vaere sammen med dygtige håndvaerke­re. Det gaelder ikke mindst i denne coronatid, hvor alt for meget tid tilbringes foran skaermen til virtuelle møder,« siger han.

Selv om han har passeret pensionsal­deren, er Lars Ive aktiv på flere fronter, der kraever hyppige møder. Han har en lille håndfuld bestyrelse­sposter, hvor han synes, det er sjovt, og han kan gøre en forskel. Blandt andet er han medlem af bestyrelse­n i Zoologisk Have.

Desuden underviser han på bestyrelse­suddannels­en på Copenhagen Business School, hvor han ligeledes fungerer som ekstern lektor.

»Samvaeret med de unge er med til at holde mig skarp, og det er superspaen­dende fortsat at laere nyt,« siger Lars Ive.

Det er en lang karriere i erhvervsli­vet, der har banet vej for interessan­te poster på den anden side af pensionsal­deren.

En fantastisk oplevelse

Han blev efter en cand.merc.-uddannelse ansat i reklamebra­nchen med job i Bergsøe 1 og i Henriksen & Sieling. Siden kom han til DSB, hvor han som marketingc­hef var med til at moderniser­e det statslige togselskab. Ligeledes stod han i spidsen for det team, der skulle få IC3-togene til at køre på de danske skinner.

»Det er noget af det, jeg er allermest stolt af,« siger han.

»Det var en fantastisk oplevelse at stå i spidsen for dygtige folk fra forskellig­e brancher. IC3-togene kører endnu, og mine nakkehår kan stadig rejse sig, når jeg ser et af de tog, som holder lang tid efter den forventede udløbsdato.«

I 1991 kom han til Matas, som han gennem 1990’erne var med til at strømline til en moderne detailvirk­somhed. Han forlod kaeden og fik siden job som marketingd­irektør i stormagasi­net Magasin. Herfra kom han til Gads Forlag, men det var ikke et godt match, og han mistede jobbet efter uenighed om strategien.

Han havde en ambition om at blive selvstaend­ig og var taet på at købe en virksomhed, men i stedet blev han i 2005 hentet til en topstillin­g i den internatio­nale sejlmagerv­irksomhed North Sails, og det var på mange måder et drømmejob for manden med den store sejlererfa­ring. Han stod i spidsen for virksomhed­en frem til 2012, og siden har tilknytnin­gen til CBS, bestyrelse­sarbejde og frivilligt arbejde fyldt hans tid.

I fire år var han formand for Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), der er Danmarks største sejlsports­klub, og i sin fritid sejler Lars Ive fortsat med familien i en XP 38sejlbåd. Det bliver også til kapsejlads med gode venner og yngre kraefter til det hårde arbejde om bord.

Står gerne på ski

For nylig købte han en brugt isbåd, der blevet testet i de kolde vinterdage, og han holder også af at stå på ski og har i mange år søgt de stejleste nedkørsler i St. Anton i Østrig.

»Vi håber stadig på påsken, men har indstillet os på, at det (på grund af corona, red.) ikke bliver til en skiferie i år,« siger Lars Ive.

Han er gift med Kirsten Hegelund, der er tidligere gymnasiela­erer. De har fire børn og fem børnebørn – nummer seks er på vej.

 ??  ?? Lars Ive er stolt af, at han som ansat i DSB var med til at få IC3-togene til at køre på de danske skinner. Privatfoto
Lars Ive er stolt af, at han som ansat i DSB var med til at få IC3-togene til at køre på de danske skinner. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark