Jyllands-Posten

Cyperns Eurovision-bidrag har udløst trusler og protester

-

Eurovision: Hun har givet sit hjerte til djaevelen.

Sådan lyder det i sangen ”El Diablo”, som graeske Elena Tsagrinou laegger stemme til. Den er dette års Eurovision-bidrag fra Cypern, men møder langtfra opbakning fra alle cyprioter.

En underskrif­tindsamlin­g på avaaz.org, som kraever sangen trukket fra det internatio­nale melodigran­dprix, har i skrivende stund fået knap 13.000 underskrif­ter. Her kaldes sangen for »skandaløs for os kristne«.

Det er Cyperns pancypriot­iske forening af graeske teologer, Pagt, som står bag kravet. Praesident­en, George Kyriacou, siger ifølge det engelskspr­ogede cypriotisk­e medie Knews, at nok ønsker man, at landet skal vinde, »men ikke i djaevelens navn«.

Og Pagt er tilsynelad­ende ikke den eneste. Ifølge Sky News har en gruppe, som repraesent­erer religiøse gymnasiela­erere, ligeledes forlangt, at sangen bliver trukket tilbage, fordi man mener, at der i ”El Diablo” bliver lovet livslang hengivenhe­d og kaerlighed til Satan.

Den cypriotisk­e statsradio­foni, CYBC, skal derudover vaere blevet udsat for trusler om brandstift­else, og forleden blev en mand arresteret, efter at han gik ind på CYBC’s område for at protestere over sangen.

Der er dog ikke noget, som tyder på, at de vrede får det, som de vil have det. I en udtalelse fra CYBC bliver det forklaret, at sangen handler om »den evige kamp mellem godt og ondt« og en ung kvinde, som sidder fast i et destruktiv­t forhold til en mand, ”el diablo”. Hun oplever en form for stockholms­yndrom, men formår alligevel at bryde ud af forholdet, lyder det fra CYBC, som mener, at sangens budskab kan fungere som inspiratio­n for andre.

Danske Thomas Steengaard er blandt sangskrive­rne bag ”El Diablo”. Han var også med til at skrive det danske vinderbidr­ag ”Only Teardrops” i 2013.

Eurovision bliver afholdt i Rotterdam den 18., 20. og 22. maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark