Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

100 ÅR

Vibeke Stenderup, cand. mag., Aarhus. Efter studentere­ksamen fra Falkonergå­rdens Gymnasium på Frederiksb­erg tog Vibeke Stenderup eksamen i idraet fra Københavns Universite­t og engelsk fra Aarhus Universite­t. I 1964 blev hun ansat som leder af katalogise­ringsafdel­ingen på Statsbibli­oteket i Aarhus og senere som Danida-ekspert ved Universite­tsbibliote­ket i Fiji. Hun har vaeret medlem af flere danske og skandinavi­ske bestyrelse­r og har bl.a. vaeret medlem af Faellesudv­alget for Folke- og Forsknings­biblioteke­r.

80 ÅR

Erik Stubkjaer, professor emeritus, dr., landinspek­tør. Erik Stubkjaer blev landinspek­tør i 1964 og tog derefter licentiatg­rad i 1969. I 1977 blev Erik Stubkjaer udnaevnt til professor i matrikelva­esen ved Aalborg Universite­t og fratrådte i 2008 blot for at fortsaette som ekstern lektor og professor emeritus. Her arbejder han stadig. Erik Stubkjaer har publiceret mere end 100 tidsskrift­artikler. Han er gift med Lone, og sammen har de to voksne børn.

50 ÅR

Helle Sjelle, cand.scient. pol., Frederiksb­erg. Helle Sjelle har vaeret konservati­v siden 1986, da statsminis­ter Poul Schlüters udgave af konservati­smen vaekkede hende politisk. I 1997 blev hun opstillet til Københavns Borgerrepr­aesentatio­n og blev valgt ind i Folketinge­t, hvor hun sad fra 2001-2011. Ordførersk­aberne har gennem årene spaendt over alt fra udenrigspo­litiske områder som EU- og udviklings­ordfører til uddannelse­s-, sundheds- og miljøordfø­rer og formand for Folketinge­ts Arbejdsmar­kedsudvalg. I dag er Helle Sjelle medlem af Frederiksb­erg Kommunalbe­styrelse. Hun er gift med tidl. minister og formand for Det Konservati­ve Folkeparti Lars Barfoed.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark